Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών με το Πανεπιστήμιο Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Π...

Διμερείς ερευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Πανεπιστήμιο της Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου - Beijing University of Chemical Technology (BUCT), το οποίο μας προσφέρει τη δυνατότητα για τη δημιουργία διμερών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Το BUCT είναι ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα, που κατατάσσεται στο 1% των κινεζικών πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της έρευνας και την προσέλκυση κονδυλίων, έντεκα (11) καθηγητές του οποίου αποτελούν μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η υπογραφή του Μνημονίου ήλθε ως αποτέλεσμα της επίσκεψης πενταμελούς αντιπροσωπείας από το BUCT στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αποτελούμενη από τον Πρύτανη, Κοσμήτορες και Καθηγητές του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνεργασίας προήλθε από το Τμ. Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων (Αγρίνιο) και κυρίως τον Καθηγητή Ευ. Παπαδάκη, που ορίστηκε και «συντονιστής» του Μνημονίου.

Με την ευκαιρία αυτή, σας υπενθυμίζουμε ότι στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στη διεύθυνση: https://erasmus.upatras.gr/agreements/mou(link is external), μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη και εύχρηστα φίλτρα αναζήτησης, μπορείτε να αναζητήσετε τα ενεργά Μνημόνια του Ιδρύματός μας ανά Σχολή, φορέα / ίδρυμα συνεργασίας ή χώρα και να αναγνώσετε σε πλήρη μορφή τα υπογεγραμμένα κείμενα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις