Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πατρών Χρυσόστομος απαγόρευσε σε ιερέα να συμμετέχει σε ημερίδα κατά της Οικουμενικής Συνόδου

Ο Πατρών Χρυσόστομος απαγόρευσε σε ιερέα...

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Γκοτσόπουλο

Οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ απαγόρευσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την συμμετοχή των κληρικών τους Αναστάσιου Γκοτσόπουλου και Άγγελου Αγγελακόπουλου αντίστοιχα, σε ημερίδα εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 16 Ιουνίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα είχε τίτλο: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση».

Όπως είχε αναφερθεί από εκκλησιαστικούς παράγοντες που βρίσκονται κοντά στο Πατριαρχείο «η ημερίδα είναι μία σύναξη αποτειχισμένων, αργών, ακοινώνητων και υπό καθαίρεσιν κληρικών, με τη συμμετοχή και δύο που …φλερτάρουν με τα κανονικά επιτίμια που επιτάσσει η Εκκλησία για την περίπτωσή τους: Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος.

Για την συμμετοχή των δύο αυτών μη «αποτειχισμένων» (που δεν έχουν παύσει δηλ. την μνημόνευση του Επισκόπου τους), φέρουν ακεραία την ευθύνη οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ.» επεσήμαναν!

Ωστόσο ο Μητροπολίτης Πατρών έπραξε αυτό που θεώρησε σωστό. Όταν πληροφορήθηκε το τι θα συνέβαινε, απαγόρευσε την μετάβαση του πρωτοπρεσβύτερου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο οποίος θεωρείται «πολέμιος» του Πατριάρχη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις