Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάθε απόγευμα στο Νότιο Πάρκο η Πάτρα αθλείται και ριλαξάρει - Γιόγκα, ποδήλατα, σκέιτμπορντ, πικ νικ, τζόκινγκ, ψάρεμα, ρακέτες... ΦΩΤΟ

Κάθε απόγευμα στο Νότιο Πάρκο η Πάτρα αθ...
Βγενόπουλος Φάνης

Πόλος έλξης για αναψυχή, κοινωνικοποίηση, επικοινωνία και παιχνίδι

Το θέμα στην Ελλάδα είναι ότι ο καιρός είναι καλός. Τόσο καλός που ψάχνεις αφορμές για να βγεις έξω και να απολαύσεις τον λαμπερό ήλιο και τη φύση, ακόμη και εντός του αστικού περιβάλλοντος. Το πρόβλημα στην Πάτρα, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ήταν ότι ακόμη και να μπορούσες να βγεις έξω από τους τέσσερις τοίχους, δεν  είχες και πολλές επιλογές, τουλάχιστον σε «ακτίνα δράσης» εντός του κέντρου, παρά μόνο τις κεντρικές πλατείες.

Κάπως έτσι λοιπόν, η δημιουργία του Νότιου Πάρκου δίπλα από το νέο λιμάνι της Πάτρας, ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην καθημερινότητα των δημοτών. Και για αυτό «αγκαλιάστηκε» από χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι βρίσκουν να κάνουν κάτι δημιουργικό, είτε μόνοι τους, είτε με παρέα, επισκεπτόμενοι το Νότιο Πάρκο.

Καθημερινά και ειδικά αυτή την περίοδο, όπου ο καιρός έχει καλυτερεύσει για τα καλά, οι Πατρινοί τόσο από το κέντρο, όσο και από τις νότιες συνοικίες, σπεύδουν όλη την ημέρα και ιδιαίτερα από το απόγευμα και μετά, στην καταπράσινη έκταση του Πάρκου, όπου κανείς μπορεί να συναντήσει τους πάντες!

Βρέφη στα καροτσάκια, με τις οικογένειές τους, παιδιά με ποδήλατα, με τα πατίνια τους, Πατρινοί με τα κατοικίδιά τους, οικογένειες που έχουν έρθει για πικνίκ, ζευγάρια και παρέες που χαλαρώνουν περπατώντας και συζητώντας.

Άλλοι τρέχουν, άλλοι ποδηλατούν, τόσο στον ποδηλατόδρομο, όσο και στην ειδική πίστα, άλλοι γυμνάζονται, άλλοι κάνουν γιόγκα, άλλοι χορεύουν και άλλοι απλώς περπατούν ή κάνουν πικνίκ.

Δίπλα τους, υπάρχουν και αυτοί που παίζουν μπάλα, άλλοι που παίζουν ρακέτες, αλλά και εκείνοι που σχοινοβατούν, ασκούμενοι στην ισορροπία τους, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην ακτή οι ψαράδες.

Υπάρχει και η παιδική χαρά, όπου λειτουργεί ως «χωνευτήρι», συμπεριφορών και νοοτροπιών. Εκεί, ανάμεσα στους «τρελαμένους» γονείς που τρέχουν πίσω από τα μικρά τους, μπορεί κανείς να ακούσει και άλλες γλώσσες πέρα από τα ελληνικά και να παρατηρήσει  τις διαφορετικές κουλτούρες, τα διαφορετικά φαγητά, ανάμεσα στους Έλληνες και τους πρόσφυγες.

Η καλύτερη στιγμή, σίγουρα, στο Νότιο Πάρκο είναι η ώρα του ηλιοβασιλέματος με τα παιχνιδίσματα που κάνει ο ήλιος όταν δύει στα νερά του Πατραϊκού.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις