Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H τύχη των 611 μεταναστών που απομακρύνθηκαν από την Πάτρα–Η αστυνομική επιχείρηση σε αριθμούς – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

H τύχη των 611 μεταναστών που απομακρύνθ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η επόμενη μέρα -Το ζήτημα της φύλαξης

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών από τα παλιά εργοστάσια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου έγινε σε ήρεμο κλίμα σήμερα το πρωί, μέσα από μια μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας. Η ενέργεια είχε προαποφασιστεί και το κλίμα είχε προετοιμαστεί.

Όπως είπε στο thebest.gr η Aντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη 611 μετανάστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρονται σε αστυνομικές  υπηρεσίες άλλων περιοχών της χώρας ώστε  να γίνει ο έλεγχος , αν δηλαδή και τι έγγραφα φέρουν. Όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα θα απελαθούν.

 

Ό,τι απέμεινε από τους μετανάστες μετά την "σκούπα" της αστυνομίας σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι αλλοδαποί που θα παραμείνουν στη χώρα θα μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές εκτός Αχαΐας, πιθανότατα σε Σκαραμαγκά, Οινόφυτα και Κουτσόχερο.

Επιχείρηση σκούπα σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ - Εκτός Πάτρας 611 μετανάστες -Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Αθήνα- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 

Η κινητοποίηση της αστυνομικής δύναμης από Πάτρα, Αχαΐα και Αθήνα ήταν μεγάλη. Μόνο στους δύο άτυπους καταυλισμούς βρέθηκαν 380 αστυνομικοί, ενώ για την προώθησή τους και τη μετέπειτα διαδικασία απασχολούνται περί τους 150 αστυνομικούς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, οι οποίοι ερεύνησαν τους χώρους για ναρκωτικά, χωρίς να εντοπιστούν τελικά ουσίες, ενώ έρευνα έγινε και για την ύπαρξη όπλων, χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να εντοπιστεί κάτι. Σύμφωνα με νεότερες πηλροφορίες εντοπίστηκε μόνο πολύ μικρός αριθμός μαχαιριών.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι ανήλικοι μετανάστες που διέμεναν στα παλιά εργοστάσια ήταν περίπου 70 και γι΄αυτούς θα γίνει έλεγχος ως προς το αν συνοδεύονται ή όχι. Στον χώρο της ΑΒΕΞ βρέθηκαν 289 σκηνές. Παρόντες στην επιχείρηση και Εισαγγελείς της Πάτρας.

Η επιχείρηση έφερε στην Πάτρα, εκτός από την Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη,  τον Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτο Φιλιππάκο. Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ακολούθησε σύσκεψη στην οδό Ερμού, στη Γενικής Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Παρόντες ήταν ο κ. Φιλιππάκος, η κ. Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Παναγιώτης Μεϊδάνης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών Ανθούλα Μπούμπα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών Δήμητρα Καπελιάρη, ενώ υπήρξε συνάντηση του κ. Φιλιππάκου και επιτελών της ΕΛ.ΑΣ και με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐα Γρηγόρη Αλεξόπουλο.

Γρ. Αλεξόπουλος: Ικανοποίηση για τη μεταφορά των μεταναστών - Θέτει θέμα προστασίας και φύλαξης των εργοστασίων

 

Απ. Κατσιφάρας: Η απομάκρυνση υλοποιείται – Τώρα άμεσα να ακολουθήσει η φύλαξη και αξιοποίηση

Ο τον Γ.Γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος μιλώντας στο thebest.gr υπογράμμισε το δύσκολο της επιχείρησης αλλά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Ως προς το ζήτημα της φύλαξης των χώρων επεσήμανε ότι η επιτήρηση θα είναι διαρκής.

Ο χώρος της ΑΒΕΞ όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου καθαρίζεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις