Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μία πανελλήνια πρωτιά για το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας στο Ecomobility -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μία πανελλήνια πρωτιά για το 20ο Γυμνάσι...

Πήρε το 1ο βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης και το 2ο Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης

Διπλά βραβεύτηκε το 20ο Γυμνάσιο της Πάτρας στο Ecomobility (την Πανελλήνια Εκστρατεία Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε θέματα Οικολογικής και Ισότιμης Μετακίνησης). Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο, το Πατρινό σχολείο έφυγε από αυτή τη γιορτή με διπλή διάκριση καθώς τιμήθηκε η αξιοθαύμαστη αυτενέργεια των μαθητών να εκφράσουν δημιουργικά τις ανησυχίες τους για το Οικολογικό Μέλλον μέσα από τη Δημιουργική Γραφή, την Εικαστική, Θεατρική Τέχνη αλλά και την Ηλεκτρονική έκφραση.

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ecomobility 2017-2018 έγινε το περασμένο Σάββατο 21 Απριλίου 2018, με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη διάρκεια της τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο δημιουργικές και με φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών

Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης Πανελλήνιου Διαγωνισμού: Οικολογική Ανεμπόδιστη μετακίνηση

1ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας.

2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα.

3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Μυκόνου

Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης

1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια.

2ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας.

3ο Βραβείο: 8ο Γυμνάσιο Βόλου

Το 1ο βραβείο "Ηλεκτρονικής Έκφρασης" απέσπασε λοιπόν το σχολείο από την Πάτρα (20ο Γυμνάσιο). Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν το animation "Όταν τα Όνειρα Πραγματώνονται'' και όλες οι δημιουργικές ιδέες των μαθητών που εκφράστηκαν στον ψηφιακό κόσμο σε μια αρμονική συνύπαρξη της Τέχνης με την οικολογική ευαισθησία στο blog «Τόλμη και Όνειρο».

Τόλμη και Όνειροhttp://20gymnasiopatras.blogspot.gr/

Το 2ο βραβείο εικαστικών απέσπασαν οι δημιουργίες: η «Γκρίζα άψυχη Πόλη» και το «Κλειδί της Ευτυχίας», τα οποία αποτέλεσαν και τα σκηνικά του θεατρικού Δρώμενου «Τόλμησε να ζήσεις τα Όνειρά σου».

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού της Εκστρατείας ECOMOBILITY θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ecocity, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.

Την Τελετή φιλοξένησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου, στην Αθήνα.

Οι εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility 2017-2018 διοργανώθηκαν από το Ecocity και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκστρατείας είναι τα περιοδικά ΑUTO TΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΗΡΙΟ, CSR REVIEW και ECOTEC οι δικτυακοί τόποι csrnews.gr, ecozen.gr και η εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης.  Την εκστρατεία υποστήριξαν ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Δικύκλων (ΣΕAΑ), οι εταιρίες COMBATT, WEBOLUTION, ΔΕΠΑ, ELITE CITY RESORT, XENIA VOLOS CITY RESORT, STEFI και STUDIO ANALYSIS.

Όπως σημειώνεται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του 20ου Γυμνασίου της Πάτρας Κωνσταντίνα Μανωλοπούλου, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη αρχή για το σχολείο μας, από τη υπόσχεση να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά με ανοιχτούς ορίζοντες σε μια κοινωνία που μας καλεί να συνδιαμορφώσουμε το Οικολογικό της Μέλλον. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας.

Συμμετοχή: Παπαδάτου Ιωάννα, Χριστακούδης Χρήστος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις