Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδηλώσεις από σήμερα στο Πανεπιστήμιο για τη βία και τις διακρίσεις

Εκδηλώσεις από σήμερα στο Πανεπιστήμιο γ...

Έναρξη την Τετάρτη 25 Απριλίου

Η έξαρση της βίας, η άμβλυνση των δημοκρατικών ανακλαστικών και η ένταση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών στο ελληνικό σχολείο, ως αποτέλεσμα μιας γενικότερης αξιακής κρίσης, είναι φυσικό να δημιουργούν ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ταυτόχρονα, ο ρόλος του Πανεπιστημίου δεν περιορίζεται μόνο στην άρτια επιστημονική εκπαίδευση των φοιτητών, αλλά εκτείνεται και στην ευαισθητοποίηση των αυριανών ενεργών πολιτών σε θέματα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Με αφετηρία τη θέση αυτή, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει ένα διήμερο επιστημονικών, καλλιτεχνικών και πολιτικών εκδηλώσεων γύρω από τη θεματική της αντίστασης στη βία και των πάσης φύσεως διακρίσεων, που περιλαμβάνει επιστημονικές ομιλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολή ταινίας.

Το διήμερο ξεκινά την Τετάρτη, 25 Απριλίου, στις 4:00 το απόγευμα (Συνεδριακό Κέντρο), με τη διοργάνωση επιστημονικού συμποσίου με θέμα την κατανόηση και την αντιμετώπιση του σχολικού και του ψηφιακού εκφοβισμού.

Στο συμπόσιο θα παρέμβουν με εισηγήσεις τους πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Σκωτία και τη Σλοβακία.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Πέμπτης, 26/4, στις 7:00 μμ., όπου στις εγκαταστάσεις του ΠΤΔΕ θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Μισαλλοδοξία και τον ρόλο της Εκπαίδευσης και προσκεκλημένο τον κ. Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται τόσο στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών όσο και στους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, και είναι ανοικτές σε όποιον ενδιαφέρεται εδώ(link is external).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις