Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Στάση απέναντι στις δημιουργικές εργασίες

ΕΛΜΕ Αχαΐας: Στάση απέναντι στις δημιουρ...

Μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ) Αχαΐας καλεί σε στάση απέναντι στις δημιουργικές εργασίες μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Το ΔΣ της ΕΛΜΕ με βάση τους αγώνες με κεντρικό το αίτημα των διορισμών, κινείται αντιδιαμετρικά με τις πολιτικές των ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κυβένησης (Νέες δομές εκπ/σης, αυτοαξιολόγηση-αποτίμηση, ατομική αξιολόγηση, υποχρηματοδότηση, κλπ). Αντιθέτως βάζει τους εκπαιδευτικούς σε πορεία ανασύνταξης με στόχο το πλάτεμα και το βάθεμα του κινήματος.

Με βάση αυτό το γενικό πλαίσιο βλέπουμε και το επιμέρους ζήτημα των δημιουργικών εργασιών το οποίο θα έλθει με βάση τη νέα νομοθέτηση ουσιαστικά στο προσκήνιο από το νεο σχολικό έτος μαζί με το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης μέσω των «νέων δομών».

Με το κάλεσμά μας στις 31/01/2018 ζητήσαμε τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες υλοποίησης των δημιουργικών εργασιών μέχρι την αλλαγή του πλαισίου. Η αλλαγή αυτή έγινε με το ν.4521/02-03-2018, άρθρο 34, πριν λίγες μέρες. Σημειώνουμε από τις 26/03/2018 ανάμεσα σε πολλά και τα εξής:

1) Αλλαγή της νομοθεσίας σε πολλά σημεία σε σχέση με το διδ. έτος 2016-2017.

2) Προγραμματισμός από την αρχή του διδ. έτους, που τότε ορίζεται ο υπεύθυνος (περ. ε) και

3) Αναμένονται ακόμα οδηγίες από το ΙΕΠ (περ. θ).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σας καλεί ομόφωνα να μη συμμετάσχετε σε διαδικασίες εφαρμογής αυτή την περίοδο, αφού το διδ. έτος 2017-2018 τελειώνει και δεν υπάρχει καμμία οδηγία από το ΙΕΠ που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις