Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά η αποκομιδή σκουπιδιών στην Αιγιάλεια - Δίωξη για τους κατοίκους που τον κρατούν κλειστό

Ξεκινά η αποκομιδή σκουπιδιών στην Αιγιά...

Τι γίνεται με το ΧΥΤΑ Αιγείρας

Άμεσα θα ξεκινήσει εν νέου (σήμερα ή αύριο) η αποκομιδή των χιλιάδων σκουπιδιών που έχουν πνίξει την Αιγιάλεια. Ιδιωτικά αλλά και δημοτικά συνεργεία θα πιάσουν δουλειά, μετά από δύο μήνες, με σκοπό  να καθαριστούν δρόμοι και πεζοδρόμια.

«Σκοπιά» στο Φλόκα Δυτικής Αχαΐας για να μην περάσουν σκουπίδια της Αιγιάλειας που κρατά κλειστό το ΧΥΤΑ της

Από εκεί και πέρα τα απορρίμματα θα πρέπει να εναποτεθούν στους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, που αναφέρονται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όπως είχε τονίσει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Αιγιαλείας όρος για να εφαρμοστεί ο νόμος είναι να λειτουργήσει και ο ΧΥΤΑ στην Αιγιαλεία.

 

"Δρόμοι και πεζοδρόμια θα περάσουν από απολύμανση"

 

« Όντως υπάρχει η απόφαση για τον καταμερισμό των σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ της Περιφέρειας αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση από αρμόδια αρχή, που να λέει ότι ο ΧΥΤΑ της Αιγιαλείας κλείνει. Δε μπορεί 100 άτομα να ταλαιπωρούν 50.000. Ναι πράγματι έχουμε ένα μικρό ΧΥΤΑ και γι αυτό υπήρξε η απόφαση για μεταφορά σκουπιδιών και σε άλλους ΧΥΤΑ αλλά θα πρέπει να είναι σε λειτουργία και του δικού μας Δήμου» είχε αναφέρει.

Από τις 14 Φεβρουαρίου παραμένει κλειστός αφού κάτοικοι έκλεισαν την είσοδο του Χώρου και μάλιστα στις 19 Απριλίου πάνε κατηγορούμενοι στο αρμόδιο Πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων για παρακώλυση συγκοινωνίας.

 

"Ποινικές διώξεις για κατοίκους της Αιγιαλείας"

 

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν εγκαταλείψει τελείως το ΧΥΤΑ αφού όπως λένε χαρακτηριστικά στο thebest.gr: O Δήμαρχος αλλάζει τις θέσεις του συνέχεια" και δε μπορούν να είναι σίγουροι για τίποτα.

Τέλος επισημαίνουν ότι για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ υπάρχουν διαδικασίες και εργασίες που θα πρέπει να προηγηθούν.

 

 

 

 

Άμεσα θα ξεκινήσει η αποκομιδή των χιλιάδων σκουπιδιών που έχουν πνίξει την Αιγιαλεία. Ιδιωτικά αλλά δημοτικά συνεργεία θα πιάσουν δουλειά μετά από δύο μήνες με σκοπό στη συνέχεια να καθαριστούν δρόμοι και πεζοδρόμια.
Από εκεί και πέρα τα απορρίμματα θα πρέπει να εναποτεθούν στους ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας που αναφέρονται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όπως είχε τονίσει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Αιγιαλείας  όρος για να εφαρμοστεί ο νόμος είναι να  λειτουργήσει και ο ΧΥΤΑ στην Αιγείρα που από τις 14 Φεβρουαρίου παραμένει κλειστός. Κάτοικοι έχουν κλείσει την είσοδο του Χώρου και μάλιστα στις 19 Απριλίου πάνε κατηγορούμενοι στο αρμόδιο Πλημμελειοδικείο Καλαβρύτων για παρακώλυση συγκοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις