Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προπαρασκευαστική Συνάντηση Ευρωπαίων στην Πάτρα και στην Αρχαία Ολυμπία

 Προπαρασκευαστική Συνάντηση Ευρωπαίων σ...

APV Συνάντηση Erasmus+ KA1 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ανταλλαγή Νέων “Connecting Youth Through Art”

Οι νέοι μας και η σχέση τους με την Τέχνη! Προτάσεις, ιδέες , για να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω της Τέχνης, προσφέρει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ1,Ανταλλαγής Νέων “ArtYouth”, στην Αρχαία Ολυμπία.  Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΜΚΟ, στην Πάτρα, διοργάνωσε στις  16- 18 Μαρτίου  2018 στην Πάτρα και στην Αρχαία Ολυμπία, Ηλίας,  την Προπαρασκευαστική Συνάντηση (APV) για την Ανταλλαγή Νέων (Youth Exchange) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Erasmus+, Δράσης ΚΑ1, “ Connecting Youth Through Art”.
Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα  “ArtYouth”συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, Πολωνία, τη Ρουμάνια,  τη Τυνησία και την Ιταλία. Κατά την Προπαρασκευαστική Συνάντηση συμμετείχαν ένας αρχηγός από κάθε χώρα-εταίρο του προγράμματος.

Θέμα του προγράμματος  είναι η ενεργός συμμέτοχη  των νέων σε δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης , έτσι ώστε να  αποκτήσουν  κοινωνικές , επικοινωνιακές  αλλά και διαπροσωπικές δεξιότητες  που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.  Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε:

Βασικός στόχος αποτελεί η ενδυνάμωση και ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων με δεξιότητες  μέσω μη τυπικής μάθησης και μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τέχνη   και  εργαστήρια  με θέμα ¨Μουσική , χορός, ζωγραφική,  φωτογραφία και Πληροφορική και Θέατρο.   Το κεντρικό θέμα μας είναι : ΄work together, Build together, change  together”

Στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στους αρχηγούς από κάθε χώρα-εταίρο να πληροφορηθούν για το βασικό στόχο και τους σκοπούς της Ανταλλαγής Νέων που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία  από 2 έως 9 Ιουνίου 2018, για το πρόγραμμα της Ανταλλαγής Νέων, καθώς και τα οργανωτικά ζητήματα της Ανταλλαγής, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες νέοι να προετοιμαστούν κατάλληλα για αυτή. Οι αρχηγοί κάθε χώρας-εταίρου διαμόρφωσαν μαζί με τους αρχηγούς του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τις δραστηριότητες της Ανταλλαγής και βρήκαν λύση για όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διεξαγωγή της Ανταλλαγής των Νέων. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα επιλογής των κατάλληλων συμμετεχόντων νέων, τρόπος μεταφοράς από Αεροδρόμιο Αθηνών .
Όλοι οι συμμετέχοντες  Μιχάλης Λυκούρας, Κυριακή Βαμβακά- Χριστοδουλοπούλου, Νικη Καρούλλα, Intissar Ali, Michaela Zabava, Gaia Piras , Krisztina Juhasz, Maja Fesnak- Spollino,

που συμμετείχαν στην Προπαρασκευαστική Συνάντηση μαζί με τους διοργανωτές επισκέφτηκαν την Αρχαία Ολυμπία,  όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η Ανταλλαγή Νέων, δηλαδή το ξενοδοχείο  στον οποίο θα φιλοξενηθούν οι νεαροί συμμετέχοντες από τις 7 Ευρωπαϊκές χώρες. Τόσο ο χώρος όσο και το φαγητό άφησαν σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέσεις για την Ανταλλαγή που θα ακολουθήσει τον Ιούνιο 2018.



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις