Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κοσμοπλημμύρα στο Νότιο Πάρκο για το γλέντι του Δήμου Πατρέων για την Τσικνοπέμπτη – Καρέ-καρέ τα όσα συνέβησαν

Κοσμοπλημμύρα στο Νότιο Πάρκο για το γλέ...

Ο Γιώργος Βελισσάρης έδωσε γερές δόσεις διασκέδασης και πανηγυριώτικου κεφιού

Πλήθος Πατρινών κατέβηκε το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης στο Νότιο Πάρκο για να γιορτάσει την μεγάλη μέρα της χαράς και του κεφιού ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας». Πολίτες όλων των ηλικιών συνέρρευσαν μαζικά και γλέντησαν με την ψυχή τους στο υπαίθριο γλέντι με τον δημοφιλή ερμηνευτή του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού Γιώργο Βελισσάρη που πρόσφερε τέσσερις ώρες αυθεντικής διασκέδασης (από τις 13.00 έως τις 17.00) ξεσηκώνοντας σε ξέφρενο χορό.

Χοροί και τραγούδια στο Νότιο πάρκο της Πάτρας! Γλέντι με Βελισσάρη - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη (εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων) καλωσόρισε τους χιλιάδες πολίτες και τους ευχήθηκε να διασκεδάσουν με την ψυχή τους και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ευχαρίστησε τον Γιώργο Βελισσάρη για την εμφάνισή του και τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και εργαζόμενους των οργανισμών του Δήμου, τους Εθελοντές και ειδικά το σωματείο των εργαζόμενων του Δήμου στην Καθαριότητα για την σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Οι Στρατηγοί πάνε τη "Γιαννούλα" στον Βελισσάρη - ΔΕΙΤΕ τη νύφη

Η συναυλία του Γιώργου Βελισσάρη εξελίχτηκε σε ένα γενικευμένο πανηγύρι που συντόνισε τους Πατρινούς στους δημοτικούς και λαϊκούς ρυθμούς. Η γνησιότητα και η αυθεντικότητα βρήκαν διέξοδο. Πολλοί έσυραν το χορό και ξεφάντωσαν, ενώ οι ευχές για την αποκριάτικη γιορτινή μέρα έδιναν και έπαιρναν.

Ο Γιώργος Βελισσάρης, με τη γνήσια λαϊκή φωνή και τα δημοτικά «γυρίσματα», αλλά και με τη βαθιά του αμεσότητα και επικοινωνία με το κοινό, συνοδευόμενος από δύο τραγουδίστριες και οχταμελή ορχήστρα βιρτουόζων μουσικών (κλαρίνο, πλήκτρα, κιθάρες, ντραμς) αποδείχτηκε η ιδανική περίπτωση για να εκτοξεύσει το κέφι και την πανηγυριώτικη λαϊκή διασκέδαση στα ύψη. Πασίγνωστα κομμάτια του δημοτικού τραγουδιού έγιναν η προϋπόθεση για τον ξέφρενο χορό και την ατμόσφαιρα ανεμελιάς, παραδοσιακής διασκέδασης και γιορτής που επικράτησε. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ο Γιώργος Βελισσάρης είχε προσαρμόσει -αυτοσχεδιάζοντας επί σκηνής- στους στίχους των τραγουδιών του αναφορές για την Πάτρα. Με τα τραγούδια του «Θέλω να ρίξει μια βροχή», «Εγώ δεν θέλω παντρειά», «Ψάχνω να βρω φιλενάδα», «Γράμματα σου στέλνω» και με τις μεγάλες επιτυχίες που παίζονται στα πανηγύρια και παρουσίασε χωρίς διακοπή περνώντας από το ένα στο άλλο, προκάλεσε τις θερμές εκδηλώσεις του ακροατηρίου του.

Όμως δημοτικό πανηγύρι χωρίς γάμο δεν γίνεται. Και τη νότα αυτή την έδωσε με τον καλύτερο τρόπο ο ερχομός της νύφης και της ακολουθίας της (μέλη της θεατρικής ομάδας των Υποκριτών), που μας προϊδέασε για τον Γάμο της Γιαννούλας που θα αναστάτωνε το βράδυ την Άνω και Κάτω Πόλη με τα παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα της Τσικνοπέμπτης. Η Νύφη και οι συνοδοί της ανέβηκαν επί σκηνής και έσυραν το χορό με τον Βελισσάρη και την ορχήστρα να ανεβάζουν το καρναβαλικό θερμόμετρο και να μεταδίδουν το εορταστικό, αποκριάτικο κλίμα σε όλους.

Και βέβαια όπως προστάζει το έθιμο, η τσίκνα ήταν το απαραίτητο και πρωταγωνιστικό συμπλήρωμα στο κέφι. Με εθελοντική εργασία πλήθος ψησταριές με σουβλάκια και ψητές λιχουδιές είχαν στηθεί και περίμεναν όλους τους πολίτες να γευτούν και να τσικνίσουν δωρεάν.

Στην πάνδημη γιορτή της Τσικνοπέμπτης στο Νότιο Πάρκο παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων Βίβιαν Σαμούρη και Νίκος Τζανάκος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και χιλιάδες κόσμου που το ΄ριξαν έξω αποδρώντας από τη ρουτίνα και τις αντιξοότητες των ημερών μας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το βράδυ με τα παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα και τον «Γάμο της Γιαννούλας», που θα ξεσηκώσει την Άνω και την Κάτω Πόλη κορυφώνοντας το κέφι, τη σάτιρα και την αποκριάτικη διάθεση.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight