Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες του FBI έχουν βίντεο, ηχητικά και email για την εμπλοκή πολιτικών με τη Novartis-ΒΙΝΤΕΟ

Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες του FBI...

Αυτό ισχυρίζεται ο δικηγορος τριών μαρτύρων

Στην υπόθεση που υπάρχει στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα. Μεταξύ των ονομάτων υπάρχουν και Έλληνες πολιτικοί. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης είπε πως οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία περιλαμβάνον ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών των ΗΠΑ έχουν δώσει στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.

Ο κ. Σαράκης έκανε λόγο για κρατικούς λειτουργούς, αλλά και πολιτικούς. Όπως είπε κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν ακι από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.

 

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέει υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.

Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα.

Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζα τη στρατηγική αλλά και της μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις