Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Σπάει» η εργολαβία του τρένου μέχρι το Ρίο- Εξετάζεται υπογειοποίηση πριν την Κανελλοπούλου- Το ’23 η γραμμή στο Λιμάνι

Πάτρα: «Σπάει» η εργολαβία του τρένου μέ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ανακοινώσεις αύριο Τρίτη από τον αρμόδιο Υπουργό

Νέα δεδομένα αναφορικά με την έλευση της σύγχρονης, διπλή κι ηλεκτροκινούμενης γραμμής του τρένου μέχρι την Πάτρα φαίνεται πως δημιουργούνται σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα μετέφερε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών στους κατοίκους του Καστελλόκαμπου αλλά και στους εκπροσώπους των «5» παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με κατοίκους της περιοχής του Καστελλόκαμπου τους εξήγησε ότι «σπάει» η εργολαβία του έργου που αφορούσε το κομμάτι από Ψαθόπυργο έως ουσιαστικά την οδό Κανελλοπούλου.

Μέχρι το Ρίο το έργο θα γίνει κανονικά όπως έχει μελετηθεί κι έχει αρχίσει να κατασκευάζεται και από εκεί πέρα θα εξεταστεί ακόμα, σε δεύτερο χρόνο το κόστος και η τεχνική δυνατότητα υπογειοποίησής της, ακόμα και κάτω από τον Χάραδρο ποταμό. Τα ίδια φέρεται να μετέφερε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Υποδομών Θάνος Βούρδας, στους εκπροσώπους των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας (Κώστας Χριστόπουλος (Νέα Πόλη), Ουρανία Μπίρμπα (ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη), Ανδρέας Φίλιας (Τώρα για την Πάτρα), Νίκος Τζανάκος (Πάτρα η δική μας πόλη) και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Αγωνιζόμενοι Πολίτες)).

Αναφορικά με την συνέχιση των δρομολογίων του Προαστιακού της Πάτρας όσο θα εξελίσσονται οι εργασίες για τη νέα γραμμή ο κ. Βούρδας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η πόλη δεν θα μείνει χωρίς τρένο. Τον Ιούνιο αναμένεται να σταματήσει η λειτουργία των στάσεων στο κομμάτι Άγιος Βασίλειος-Ρίο και το τμήμα αυτό θα εξυπηρετείται από ειδικά δρομολογημένα λεωφορεία. Το ίδιο θα συμβαίνει κάθε φορά που ένα κομμάτι των γραμμών θα τίθεται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr ο μελετητής θα είναι έτοιμος περίπου τον ερχόμενο Ιούλιο-Αύγουστο να απαντήσει στο κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή η λύση της υπογειοποίησης μέχρι την οδό Κανελλοπούλου. Το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης θα κρίνει και το μέλλον του συγκεκριμένου κομματιού. Το δε κόστος εκτιμάται ότι μπορεί να μην είναι πολύ επιβαρυντικό, ίσως να μην ξεπερνάει καν το 1% σε σχέση με την υφιστάμενη εργολαβία η οποία έχει πολλούς πασαλότοιχους οι οποίοι μπορεί απλά με τη νέα μελέτη να γίνουν κάτω από τη γη. Εκείνο που περισσότερο προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι δυνατόν εφικτά να περάσει η γραμμή κάτω από τον Χάραδρο.

Κατά τα λοιπά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό χρονοδιάγραμμα της γραμμής μέχρι το λιμάνι της Πάτρας δεν επηρεάζεται. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι το αργότερο στις αρχές του 2023 το τρένο να έχει φτάσει μέχρι την Πειραϊκή-Πατραϊκή, δηλαδή το νέο λιμάνι της Πάτρας. Αναλυτικά όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου αναμένεται να το παρουσιάσει αύριο Τρίτη ο κ. Σπίρτζης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

 

«Πέντε» αντιπολίτευσης: Αναγκάσαμε τον Πελετίδη να πάει στο Περιφερειακό Συνέδριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις