Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Που είναι ο αστυνομικός;" αναρωτιούνται και διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί της Αχαΐας

"Που είναι ο αστυνομικός;" ανα...

Απέστειλαν επιστολή με πολλούς παραλήπτες

Με κοινοποίηση στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Ελλάδας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, τις γ. Υπηρεσίες Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων – ΠΟΑΣΥ αλλά και τους Βουλευτές της Αχαΐας, η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, απέστειλε ερώτημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και αναζητά τον αστυνομικό στους δρόμους και γενικότερα την υπηρεσία του πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι αστυνομικοί -εκτός των άλλων- αναφέρουν τα πάρεργα που τους εγκλωβίζουν ακόμη και σήμερα και ζητούν ενισχύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ

"Τα πάρεργα της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζουν. ̈Κύριε Αρχηγέ,Αν και ο περασμένος χρόνος ήταν το έτος της αναδιάρθρωσης του οργανισμούτης Ελληνικής Αστυνομίας, κανείς πολίτης δεν είδε τα πολυπόθητα αποτελέσματα αυτήςστον δρόμο. Και αυτό διότι ενώ υπηρεσίες συμπτύχθηκαν, το αντικείμενο που καλούνται οιΑστυνομικοί να περαιώσουν παραμένει το ίδιο.

Δεκάδες πάρεργα τα οποία αναλώνουν τοελλιπές ανθρώπινο Αστυνομικό δυναμικό σε αλλότριες εργασίες, συνεχίζουν κανονικά ναεκτελούνται.Όταν λοιπόν ο Πολίτης αναρωτιέται που είναι ο Αστυνομικός, δυστυχώς είμαστεαναγκασμένοι να απαντήσουμε ότι:

α. Συνεχίζει να μεταγάγει κρατούμενους από τα Καταστήματα Κράτησης προςΝοσηλευτικά Ιδρύματα και λοιπές υπηρεσίες, σύμφωνα δυστυχώς και με την αδιανόητηνέα παράταση που δόθηκε πρόσφατα, έργο των υπαλλήλων της Υπηρεσίας ΕξωτερικήςΦύλαξης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΦΕΚΚ), παρά και τις κατά καιρούς δεκάδεςπαρεμβάσεις μας.

β. Συνεχίζει να μεταγάγει ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ως κρατουμένους σεεφαρμογή των αναχρονιστικών και απάνθρωπων διατάξεων περί ακούσιας νοσηλείας,έργο που έπρεπε να έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

γ. Συνεχίζει να διανέμει εκατομμύρια δικαστικά, στρατιωτικά, κ.α. έγγραφα, έργο τωνδικαστικών επιμελητών ή και σε κάποιες περιπτώσεις ταχυδρομικών υπαλλήλων. Ίσωςκάποια στιγμή τα έγγραφα αυτά πρέπει να επιδίδονται μέσω email το οποίο διαθέτουνόλοι οι πολίτες μέσω ΥΠΟΙΚ.

δ. Συνεχίζει να εκδίδει έγγραφα βεβαιώσεις κλπ και να θεωρεί άλλα, έργο τωναρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών του κράτους.

ε. Συνεχίζει να ελέγχει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολεοδομικάθέματα, για τα οποία βέβαια είναι τελείως ανεκπαίδευτος και άπτονται των αρμοδιοτήτωντων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της πολεοδομίας.στ. Συνεχίζει να συνοδεύει υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών για την εκτέλεση τουέργου τους.

ζ. Συνεχίζει να αναλώνεται, παρόλη την απαρχαιωμένη βέβαια μηχανογράφηση, σεσυλλογή στατιστικών και λοιπή εκτεταμένη γραφειοκρατία.η. Συνεχίζει να προσφέρει, αμισθί για το κράτος, υπηρεσίες προς ανώνυμες εταιρίεςόπως οι αθλητικές ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Ο Αστυνομικός πρέπει απερίσπαστος να ασχολείται με το έργο του. Αυτό τηςπρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Όλα αυτά τα πάρεργα που καλείται νααντιμετωπίσει καθημερινά τον αποσπούν και τον απομακρύνουν από το αντικείμενο του.Καλούμε λοιπόν για άλλη μια φορά την ηγεσία μας να προβεί σε άμεσες ενέργειεςώστε τα κάθε είδους πάρεργα να ανατεθούν οριστικά στους αρμόδιους υπαλλήλους τουΚράτους.

Η Αστυνομία δεν μπορεί να παραμείνει η πανάκεια για κάθε πρόβλημα τουδιοικητικού μηχανισμού", καταλήγουν στην επιστολή - διαμαρτυρία τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις