Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατεβάζει ρολά σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας - Ποιοι απεργούν σήμερα-Συμμετέχει και το thebest.gr

Κατεβάζει ρολά σήμερα ιδιωτικός και δημό...

Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία συμμετέχει και το thebest.gr και γι αυτό το λόγο δεν θα αναρτώνται ειδήσεις από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Τα Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου

Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ .

Χωρίς τρένα και προαστιακό

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Αναλυτικά, τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει, ότι «για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες, νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ΄ εντολή του τρίτου μνημονίου».

Προσθέτει, επίσης, ότι «η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Συμμετέχει και η εκπαιδευτική κοινότητα

Και η εκπαιδευτική κοινότητα θα συμμετέχει την Πέμπτη 14/12, στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, μέσω της ΔΟΕ, αλλά και οι καθηγητές, μέσω της ΟΛΜΕ.

Επίσης, από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα συμμετέχουν η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και η ΟΣΕΕΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού).

Τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία έχει ανακοινώσει και η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία.

Και οι δημοσιογράφοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικαλιστικών Ενώσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου, σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργία στις δημόσιες δομές υγείας

Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) όσο και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλούν τα μέλη τους να λάβουν μέρος στην απεργία και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.

Απεργία  και για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προχωρά η ΓΕΝΟΠ την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

Στα αιτήματα της απεργίας, εκτός από την ακύρωση του σχεδίου πώλησης των μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, περιλαμβάνονται η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού και η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις