Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λήξη συναγερμού στο Χελμό Καλαβρύτων – Από φωτιά σε έλατα οι καπνοί

Λήξη συναγερμού στο Χελμό Καλαβρύτων – Α...

Υπήρχαν υποψίες για πτώση αεροσκάφους οι οποίες ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν

Από φωτιά σε δάσος με έλατα, στα 1.800 μέτρα υψόμετρο, προέρχονται οι καπνοί, οι οποίοι κινητοποίησαν νωρίτερα πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη από τις 14:30 μετά το μεσημέρι, στην θέση Γαρδικόβρυση Καλαβρύτων, στον Χελμό.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, καθώς είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα οχήματα.

Για την πυρκαγιά ειδοποίησε βοσκός που είδε φλόγες και καπνό, ο οποίος ανέφερε ότι πιθανόν να έχει πέσει πολεμικό αεροσκάφος, κάτι όμως που δεν διαπιστώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία που μετέβησαν στην περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Νωρίτερα

Πριν από λίγο σηκώθηκε αεροπλάνο τύπου Τσέσνα για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν συντρίμμια από την περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μέχρι ώρας δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, εκτός από μια φωτιά σε έλατο.

Παράλληλα προσεγγίζουν πεζή το σημείο πυροσβέστες, ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση. Το σημείο είναι δύσβατο και εκτιμάται ότι το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα φτάσει στην περιοχή σε περίπου μισή ώρα.

Το  kalavryta.net, δημοσίευσε φωτογραφίες, όπου φαίνεται καπνός από το σημείο.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική και η Αστυνομία μετά τη μαρτυρία για θέαση καπνών στη θέση Γαρδίκι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω του δύσβατου του σημείου, ακόμη δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η προέλευση του καπνού.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά ο οποίος και αυτός περιμένει να μάθει νεώτερα από το κλιμάκιο της Αστυνομίας με την οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή.

Λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν αποκλείεται να υπάρξει και χρήση εναερίων μέσων.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής από Καλάβρυτα και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ που έχει αναχωρήσει ήδη από την Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στη θέση Γαρδίκι υπάρχει πυκνός καπνός.

Το σημείο είναι δύσβατο και οι δυνάμεις σπεύδουν προκειμένου να εξακριβώσουν αν πρόκειται για πυρκαγιά, καθώς ανεπιβεβαίωτη μέχρι τώρα πληροφορία αναφέρει ως ενδεχόμενο πρόκλησης του καπνού την πτώση αεροσκάφους.

Στην περιοχή μεταβαίνει και η αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις