Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον επόμενο μήνα η λειτουργία του PΕT/CΤ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας - "Όπλο" στη διάγνωση του καρκίνου η δωρεά της Ελένης Διγενοπούλου

Τον επόμενο μήνα η λειτουργία του PΕT/CΤ...

Χθες εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής,χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου

"Όπλα" στη φαρέτρα του για τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου προσθέτει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, τα οποία ωστόσο δεν προέρχονται από το κράτος αλλά από δωρεές.

Tην Τρίτη εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής, ολοκληρώνοντας έτσι μια προσπάθεια χρόνων για την απόκτηση του μηχανήματος που λειτουργεί καθοριστικά για τις ακτινοθεραπείες, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται να εγκαινιαστεί και το μηχάνημα PET-CT που δώρισε η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου -Ζαφειροπούλου, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και θα παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα πανάκριβο μηχάνημα, που βοηθά σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Πρόκειται για ειδικό μηχάνημα απεικονιστικής εξέτασης που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων.

Το ιατρικό μηχάνημα κοστίζει 1,3 εκ. ευρώ και συνολικά μαζί με τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και τις εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι θα καταλήξει στο ποσό των περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Όσοι ήθελαν από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας να υποβληθούν σε αυτή την εξέταση έπρεπε να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, όπου ήδη το PET - CT λειτουργεί σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (πχ. Ευαγγελισμός).

Ο γραμμικός επιταχυντής που εγκαινιάστηκε χθες ήταν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο καθηγητής ακτινοθεραπείας Δημήτρης Καρδαμάκης που το 1998 ξεκίνησε την προσπάθεια, σε κάθε κατεύθυνση, για την απόκτηση του μηχανήματος, χαρακτήρισε ιερή τη στιγμή απόκτησης του μηχανήματος, το οποίο όπως ανέφερε μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στη θεραπεία των ασθενών τα επόμενα 15 χρόνια.

Πατρινή πρόσφερε 1.300.000 ευρώ για να αγοραστεί πανάκριβο "όπλο ...

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που κάνει ...

 

Τι είναι η εξέταση PET/CT

Οι κυριότερες εφαρμογές της PET αφορούν στην ογκολογία, τη νευρολογία και σε μικρότερο βαθμό την καρδιολογία. Η PET/CT συμβάλλει με μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση, σταδιοποίηση και επανασταδιοποίηση των ασθενών με καρκίνο. Είναι σημαντική η συνεισφορά της στη διαχείριση των ασθενών με νεοπλασίες και στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Τελευταία, τα δεδομένα της PET/CT χρησιμοποιούνται από το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας για τον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας, ώστε ο ασθενής να έχει το καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με την μικρότερη ανεπιθύμητη ακτινική επιβάρυνση των υγιών ιστών.

 

Πλησιάζει η ώρα της λειτουργίας του PET/CT, για τη διάγνωση καρκίνου, στο ΠΓΝΠ - Προετοιμάζεται ο χώρος εγκατάστασής του

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις