Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κουρασμένος αλλά πανευτυχής ο μικρός Jimmy από την Τανζανία που χειρουργήθηκε στην Πάτρα– Στο πλάι του ο «φύλακας άγγελός» του

Κουρασμένος αλλά πανευτυχής ο μικρός Jim...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ζωντανό το όνειρο του μικρού να γίνει γιατρός

Ζαλισμένος και κουρασμένος από την πολύωρη εγχείρηση που του έγινε στο γόνατο αλλά ταυτόχρονα ευτυχισμένος για ένα όνειρο ζωής που επιτέλους φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, να σταθεί δηλαδή και πάλι στα πόδια, του νιώθει ο Jimmy το 15χρονο αγοράκι από την Τανζανία που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. O Τζίμης, έτσι τον αποκαλούν οι άνθρωποι του Τanzanian Οrphans Μission που τον έφεραν στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να χειρουργηθεί, θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα ανάρρωση από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία να του τοποθετηθούν προσθετικά μέλη και στα δύο του πόδια τα οποία έχει χάσει από τα 5 του χρόνια.

Ο δρόμος που έχει μπροστά του μέχρι να σταθεί και πάλι όρθιος είναι μακρύς όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι της ΜΚΟ που τον φροντίζουν, είναι αισιόδοξοι ότι τα δύσκολα πέρασαν πια. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, ο Έλληνας « καλός άγγελος» του Τζίμη και 71 ακόμα παιδιών που φιλοξενούνται στην μονάδα της οργάνωσης στην Τανζανία, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» . Αναφερόμενος στα συναισθήματα του μικρού αγοριού είπε ότι όλα πλέον του φαίνονται πρωτόγνωρα και η αγωνία του είναι πολύ μεγάλη για να σηκωθεί από το κρεβάτι και να περπατήσει.

«Αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να πει πολλά γιατί πονάει, παίρνει παυσίπονα αλλά είναι στο στάδιο της ανάρρωσης. Αυτή την στιγμή είναι ζαλισμένος και σε στάδιο αναμονής. Οπωσδήποτε είναι αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος με ότι γίνεται και με την αγάπη που έχει πέσει επάνω του. Ήταν ένα όνειρό που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γίνει πραγματικότητα, στην χώρα που βρίσκεται, πάνω στα χωριά της Τανζανίας όπου η κατάσταση είναι πολύ πρωτόγονη, ποτέ δεν πίστευε ότι μπορεί να γίνει αυτό στην ζωή του», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαραλαμπίδης.

Τα όσα έχει περάσει στην σύντομη έως τώρα ζωή του ο Τζίμης είναι πολλά. Η μοίρα στάθηκε πολλή σκληρή απέναντί του και τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι ήδη από την ηλικία των 5 ετών οπότε και έχασε τα πόδια του. Το μικρό αγόρι φύλαγε τα ζώα της οικογένειας στα ορεινά της Τανζανίας, όταν έπιασε καταρρακτώδης βροχή. Έτρεξε στο σπίτι του για προφυλαχθεί κι έκατσε δίπλα από τη φωτιά για να ζεσταθεί και να στεγνώσει. Για κακή του τύχη όμως τον πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να πέσει στη φωτιά και να καούν τα πόδια του.

Αφού νοσηλεύτηκε για μήνες σε τοπικό νοσοκομείο, έχασε τελικά το ένα του πόδι από τον μηρό, ενώ το δεύτερο, αυτό στο οποίο εγχειρίστηκε στην Πάτρα, είχε αγκυλώσει κι παρέμενε κλειστό. Η οικογένειά του δεν είχε χρήματα καν να του αγοράσει ένα καροτσάκι κι έτσι ο Τζίμης περπατούσε με τα χέρια στο χώμα, μέχρι που τον βρήκαν οι άνθρωποι της Τanzanian Οrphans Μission. Ουσιαστικά πρόκειται για μια Ιεραποστολή της Ευαγγελικής Εκκλησίας όπου ο συνταξιούχους πλέον, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, η σύζυγός του και το ένα τους παιδί βοηθούν εθελοντικά, 72 ορφανά της αφρικανικής χώρας.

Ο κ. Χαραλαμπίδης και οι άλλοι εθελοντές της Οργάνωσης αναζητούσαν τρόπους για να βοηθήσουν τον μικρό Τζίμη να σταθεί και πάλι όρθιος, έτσι έφθασαν μέχρι τον καθηγητή ορθοπεδικής του ΠΓΝΠ, Μ. Τυλλιανάκης, ο οποίος όταν είδε φωτογραφίες του μικρού πρότεινε να τον φέρουν στην Πάτρα για να την λεπτή και πρωτοποριακή επέμβαση. Έτσι κι έγινε.

«Το επόμενο βήμα, αφού αναρρώσει, ίσως σε κανα μήνα, είναι η τοποθέτηση των τεχνητών μελών. Έχουμε μια άλλη προσφορά από κάποιον γνωστό και φίλο μας, Ηρακλή Φωκά, ο οποίος είναι τεχνίτης κι έχει αναλάβει να του φτιάξουμε τα τεχνητά μέλη. Αφού φτιαχτούν και τοποθετηθούν θ’ αρχίσουν οι φυσικοθεραπείες για να μάθει να περπατάει. Έχουμε ακόμα δρόμο. Ελπίζω να βρούμε λύση και με την παραμονή του παιδιού στην Ελλάδα και όλα να πάνε καλά», εξηγεί ο κ. Χαραλαμπίδης.

Όσο για τα όνειρα του 15χρονου Τζίμη; Να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει γιατρός ώστε να βοηθάει άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους. «Για την ιατρική πιστεύω μπορεί γιατί εμείς είμαστε εκεί για να τον βοηθήσουμε, αυτόν και τα άλλα παιδιά. Θα τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να προχωρήσει. Να φανταστείτε δεν είχε πάει σχολείο και τα τελευταία τρία χρόνια που είναι μαζί μας, πήγε σχολείο, τέλειωσε το δημοτικό κι έχει περάσει εισαγωγικές για το γυμνάσιο. Είναι πανέξυπνος και θέλει πολύ να σπουδάσει…», αναφέρει συγκινημένος ο κ. Χαραλαμπίδης.

Το πρώτο μεγάλο «βήμα» για τον αξιαγάπητο και βασανισμένο Τζίμη έγινε στην Πάτρα, ας ελπίσουμε η αχαϊκή πρωτεύουσα να του φέρει γούρι και από εδώ και στο εξής η ζωή να του δώσει όλα όσα ονειρεύεται, αξίζει και δικαιούται.

 

Η συγκλονιστική ιστορία του 15χρονου ορφανού Τζίμυ από την Τανζανία που θέλει να βάλει τεχνητά πόδια - Χειρουργήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις