Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η συγκλονιστική ιστορία του 15χρονου ορφανού Τζίμυ από την Τανζανία που θέλει να βάλει τεχνητά πόδια - Χειρουργήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Η συγκλονιστική ιστορία του 15χρονου ορφ...

Έχασε τα πόδια του σε φωτιά

Ο 15 χρονος  Jimmy είναι παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας, όπως είναι οι περισσότερες στην Αφρική. Η δουλειά του ήταν βοσκός στα χωράφια μιας περιοχής κοντά στο ορφανοτροφείο Τanzanian Οrphans Μission.

Το μακρύ ταξίδι ενός 15χρονου ορφανού αγοριού ... - The Best News

Ένα απόγευμα έπιασε βροχή και έτρεξε πίσω στο σπίτι καθώς ήταν βρεγμένος. Όμως εκείνη την στιγμή ήταν μόνο η αδελφή του.

Εξαντλημένος, ξάπλωσε κοντά στην φωτιά για να ξεκουραστεί ενώ η αδελφή του πήγε να φέρει μερικά ξύλα ακόμα.

Χωρίς να το καταλάβει πήρε φωτιά το σπίτι και ο Jimmy πριν το καταλάβει ένιωθε τα πόδια του να καίγονται.

Η μητέρα του τον πήγε στο νοσοκομείο, απ’ όπου και οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Οι γονείς του τον εγκατέλειψαν  και ο Jimmy αναγκάστηκε να μείνει με την γιαγιά του. Μετά από εκεί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ορφανοτροφειου.

Όνειρο του είναι να παίξει ποδόσφαιρο με τα παιδιά και να σπουδάσει ιατρική.

Οι εθελοντές του της οργάνωσης Τanzanian Οrphans Μission ξεκίνησαν μια εκστρατεία προκειμένου να τοποθετηθουν τεχνητά πόδια στον 15χρονο. Γι αυτό το σκοπό έφθασε προ ημερών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομειο της Πάτρας όπου και νοσηλεύεται μετά την πρωτοποριακή επέμβαση στην οποία υπεβλήθη από τους γιατρούς του νοσοκομειου.

Mε την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομειο της Πάτρας την Τρίτη,  έγινε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180 μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής κ. Μ. Τυλλιανάκης , Π. Μέγας, ο Aναπληρωτής Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής κ. Σταύρος Κάκκος και οι Ορθοπαιδικοί Δημήτρης Μυλωνάς και Βασίλειος Δασκαλόπουλος .

Το χειρουργείο διήρκησε 6 ώρες και είναι η πρώτη φορά που έγινε τέτοια επέμβαση στην Ελλάδα. Παγκοσμίως έχουν γίνει γύρω στις 150 από το 1950.

*στοιχεία και φωτογραφία από Τanzanian Οrphans Μission

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις