Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Τετάρτη η απόφαση για την επαναλειτουργία της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη

Την Τετάρτη η απόφαση για την επαναλειτο...

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να μπει και πάλι πλοίο στη γραμμή

Την ερχόμενη Τετάρτη 25/10/2017 αναμένεται η οριστική απόφαση για το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Σάμη Κεφαλονιάς– Πάτρα – Ιθάκη. Το κλίμα είναι θετικό και όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον θετικό.

Όπως έγραψε το σάιτ inkefalonia.gr, η συζήτηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ήταν μαραθώνια (είχε ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 19/10/2017), ωστόσο θα χρειαστούν μερικές ακόμη μέρες υπομονής και αγωνίας για να μάθουμε αν τελικά όντως θα εγκριθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη, από την εταιρία Kefalonian Lines.

Το ΣΑΣ - Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ανέβαλε όλες τις αποφάσεις των εκτός ημερησίας θεμάτων που ήρθαν στην συνεδρίαση και όπως ανακοίνωσε θα αποφασίσει οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο αίτημα που ετέθη. Με δήλωσή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, τόνισε σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ:

«Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ακρόαση όλων των φορέων σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας Kefalonian Lines του Διονύση Λυκούδη για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα Σάμη Ιθάκη. Το ΣΑΣ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της γραμμής και επαναφέρει το θέμα για συζήτηση και τελική απόφαση την Τετάρτη 25 Οκτώβρη σε έκτακτο ΣΑΣ στο οποίο θα παραβρεθούμε.

Το ΣΑΣ προτείνει την 5ετή ανάθεση δημόσιας Υπηρεσίας προς την εταιρεία. Μαζί με την Βουλευτή του νομού (εννοεί την κυρία Θεοπεφτάτου), όλοι θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα για να στηρίξουμε τη μοναδική και ταυτόχρονα συμφέρουσα πρόταση του Διονύση Λυκούδη δίνοντας τη λύση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Ιθάκης. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

* Μόνη απαίτηση της εταιρείας Kefalonian Lines, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να αναλάβει το ανωτέρω ρίσκο και την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα - Σάμη και Ιθάκη σε ετήσια βάση και όχι περιστασιακά, είναι τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση 2 ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις