Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο περιβάλλων χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας

Ο περιβάλλων χώρος του Αρχαιολογικού Μου...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η διαμόρφωση του πάρκου και το Αστυνομικό Μέγαρο

Προξένησε, κατά πλειοψηφία, αρνητικά σχόλια η είδηση που συνόδευε τα ρεπορτάζ για το ενδεχόμενο να φτιαχτεί νέο Αστυνομικό Μέγαρο σε οικόπεδο ακριβώς δίπλα στο νέο Μουσείο. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα είχαν ως μόνιμη επωδό το «Φέρεται να διαφωνούν συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ» ή το «δεν συμφωνούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ».

Υπάρχουν λοιπόν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και συνδικαλιστές που σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης και αρμοδίων φορέων (Δήμος, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Εφορεία Αρχαιοτήτων κλπ) και προφανώς κόντρα στο δημόσιο συμφέρον, επιμένουν να χτιστεί ένα νέο «Μέγαρο» για να στεγάσει τις υπηρεσίες της Αστυνομίας δίπλα ακριβώς στο Μουσείο.

Το υπό διαμόρφωση πάρκο στο Αχαιολογικό Μουσείο

Το υπό διαμόρφωση πάρκο στο Αχαιολογικό Μουσείο

Το υπό διαμόρφωση πάρκο στο Αχαιολογικό Μουσείο

Εκεί, στη γωνία της ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών με την οδό Αμερικής, όπου σήμερα είναι ένα φυλασσόμενο πάρκινγκ. Εκεί όπου σύμφωνα με τον προταθέντα Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Πάτρας (που έχει δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης) θα πρέπει να ολοκληρωθεί - δημιουργηθεί αρχαιολογικό πάρκο - χώρος περιπάτου που θα ξεκινάει από την Ρωμαϊκή Γέφυρα στην Αρέθα και θα ολοκληρώνεται στην οδό Αμερικής και θα περιλαμβάνει εκτός από τη Γέφυρα και το Μουσείο, το διατηρητέο κτίσμα της Γεωργικής Σχολής αλλά και το αρχοντικό που ήδη στεγάζει υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η σπουδαία Ρωμαϊκή Γέφυρα, στη γωνία της Εθνικής με την Αρέθα

Η σπουδαία Ρωμαϊκή Γέφυρα, στη γωνία της...

Η σπουδαία Ρωμαϊκή Γέφυρα, στη γωνία της Εθνικής με την Αρέθα

Ο συγκεκριμένος δε χώρος θα ενταχθεί, όποτε και εάν τα καταφέρει αυτή η πόλη, στο ενιαίο δίκτυο περιπάτου - πεζόδρομων - αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας (από τον Αγιο Ανδρέα, τα Ψηλαλώνια, το Κάστρο, το Λιμάνι κλπ).

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σχέδιο, μελετάται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ενδεχόμενο να βυθιστεί η ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να συνενωθεί το πάρκο με το οικόπεδο της Γεωργικής σχολής στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπουδαίο αυτό αρχοντικό, που στεγάζει πια υπηρεσίες του Υπουργείο

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπουδαί...

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και το σπουδαίο αυτό αρχοντικό, που στεγάζει πια υπηρεσίες του Υπουργείο

Αυτά όλα, μείζονα θέματα για ένα καλύτερο μέλλον των πατρινών και της καθημερινότητάς τους, σκοντάφτουν, λέει, σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Αγνωστο ποια είναι αυτά τα στελέχη, ποια είναι τα επιχειρήματά τους, αν είναι Πατρινοί κι εν πάσει περιπτώσει γιατί δυσκολεύονται να έχουν ως επαγγελματικό χώρο κάποιο νέο Μέγαρο στο τέρμα της Αγίας Σοφίας ή όπου δει, αντί για την οδό Αμερικής.

Το ερειπωμένο κτίριο της Γεωργικής Σχολής, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το ερειπωμένο κτίριο της Γεωργικής Σχολή...

Το ερειπωμένο κτίριο της Γεωργικής Σχολής, πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Και κυρίως να εξηγήσουν γιατί θέλουν να δεσμεύσουν ένα υπό χωροθέτηση πνεύμονα πολιτισμού και αναψυχής στο βόρειο πάρκο, εις βάρος της πόλης. Οπως ακριβώς έκαναν επί δεκαετίες κάποια άλλα στελέχη, κάποιοι άλλοι συνδικαλιστές, άλλων υπηρεσιών. Που γέμισαν το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης με κτίρια, κτιριάκια, υπόστεγα, φράκτες, μπάρες, μαντρότοιχους κι ότι άλλο μπορεί φανταστεί ανθρώπου νους.

Και τα οποία δεν μπορούν να ξηλωθούν…

 

Δείτε στις φωτογραφίες ορισμένα από τα κτίρια που υπάρχουν στον υπό ενοποίηση αρχαιολογικό χώρο περιπάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις