Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Βιωματικά σεμινάρια σε Δασκάλους και Νηπιαγωγούς από το ΚΠΑ Καλλίπολις

Πάτρα: Βιωματικά σεμινάρια σε Δασκάλους ...

Από 23 Οκτωβρίου 2017 έως 12 Φεβρουαρίου 2018

Σεμινάρια για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα, από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας, «Καλλίπολις». Η ανακοίνωση του Κέντρου:

«Πρόκειται για ένα χρήσιμο και δημιουργικό σεμινάριο με σωστή οργάνωση, εύστοχα θέματα, δραστηριότητες με φαντασία…

Μου άρεσε η αίσθηση του ανήκειν… της ομάδας… της συντροφικότητας καθώς μπορούσες να πεις την άποψη σου γνωρίζοντας ότι έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα σε ακούσουν πραγματικά… μπορούσες να ανταλλάξεις ανησυχίες, σκέψεις, δυσκολίες με συναδέλφους χωρίς κριτική διάθεση..

Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και να βιώσω τεχνικές που μπορώ να εφαρμόσω στη τάξη… ιδιαίτερα χρήσιμο για μένα το εκπαιδευτικό υλικό των δέκα συναντήσεων που δόθηκε στο τέλος και θα μου θυμίζει πάντα ότι βίωσα…

Νιώθω ευγνώμων για τα όσα έμαθα… μια γλυκιά μελαγχολία… γιατί χάνω ένα πολύτιμο κομμάτι μου, την ομάδα στην οποία άνηκα τόσο καιρό!

Τελικά.. Εγώ, Εσύ, Εμείς..Δυναμώνουμε Μαζί!»,.ήταν μερικές από τις σκέψεις των δασκάλων και νηπιαγωγών που συμμετείχαν στα αντίστοιχα σεμινάρια εκπαιδευτικών του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας που υλοποιήθηκαν την περσινή χρονιά.

Το πώς "Εγώ, Εσύ... Εμείς..." μπορούμε να "Δυναμώσουμε Μαζί", θα δουλέψουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και τη φετινή χρονιά στα σεμινάρια που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, Καλλίπολις σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η εξοικείωση των εκπαιδευτικών στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά υλικά ψυχικής υγείας μέσα από τη λειτουργία της ομάδας και η ενίσχυση τους στον ρόλο του εμψυχωτή. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα θέματα της συνεργασίας, της επικοινωνίας, των συναισθημάτων και του εαυτού, που αποτελούν σημαντικούς προστατευτικούς παράγοντες για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Στο τέλος, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν σε όλες τις συναντήσεις της εκπαίδευσης θα προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή το εκπαιδευτικό υλικό.

Τα σεμινάρια, διάρκειας 12 ωρών πραγματοποιούνται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι δωρεάν. Το σεμινάριο των δασκάλων ξεκινάει τον Οκτώβριο ενώ το σεμινάριο των Νηπιαγωγών τον Ιανουάριο και πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης, «Καλλίπολις» Ν.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 35 (1ος όροφος).

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την κ. Κυρίτση Βίκυ, Κοινωνική Λειτουργός – Υπεύθυνη σεμιναρίων στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης 2610.226948, 2610.623290.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις