Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προχωρά σε μήνυση κατά του Κρίτωνα Φίλου

H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομεί...

Για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα όσα είπε ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κρίτων Φίλος για τη θνησισμότητα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και την μεγάλη αναμονή για χειρουργεία. Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία Βοήθεια", σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του πρώην Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου, Καθηγητή Κρίτωνα Φίλου.

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Η μήνυση γίνεται με το σκεπτικό της συκοφαντικής δυσφήμισης του ιατρικού προσωπικού της ΜΕΘ και γενικότερα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών καθώς και της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος του Νοσοκομείου.

Η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ και του Τμήματος Αναισθησιολογίας σε ανακοίνωση τους τόνισαν ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό προσωπικό, και ταυτόχρονα προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς στο Νοσοκομείο μας».

Ο κ. Φίλος μετά από απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, επανήλθε στη θέση του, βάσει απαλλακτικής απόφασης του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου του Ρίου, «η Απόφαση του Αρείου Πάγου δεν είναι απαλλακτική, όπως ισχυρίζεται ο κ. Φίλος, αλλά αναιρετική. Υπάρχει διαφορά. Η υπόθεση του κ. Φίλου έχει παραπεμφθεί για εκ νέου εκδίκαση στις 18-03-2019».

Να προσθέσουμε ότι για το όλο μείζον θέμα που έχει προκύψει και έχει προξενήσει συζητήσεις και ποικίλες εντυπώσεις, έγινε την Παρασκευή 15/9/2017 σύσκεψη των ιατρών χειρουργών του Νοσοκομείου του Ρίου, όπου και καταγγέλθηκαν οι δηλώσεις του καθηγητή κ. Φίλου.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί «στις 15/9/2017 έγινε σύσκεψη του Χειρουργικού Τομέα με αντικείμενο τις συκοφαντικές δηλώσεις του κ. Κ. Φίλου στα ΜΜΕ ενάντια στο προσωπικό του Χειρουργικού Τομέα και της λειτουργίας του ΠΓΝΠ. Η σύσκεψη ξεκίνησε στο αμφιθέατρο και μετεφέρθη στο γραφείο Διοικητή επειδή αντιδεοντολογικά επέμειναν να παρευρίσκονται  στο αμφιθέατρο ο συνήγορος και η σύζυγος του κ. Κ. Φίλου».

Οι συμμετέχοντες ιατροί ανέφεραν ότι «στηρίζουμε κάθε πράξη της Διοίκησης που αποσκοπεί στην αποκατάσταση του κύρους του Επιστημονικού Δυναμικού και της λειτουργίας του ΠΓΝΠ. Οι δηλώσεις αυτές διαταράσσουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και συγγενών προς το Νοσοκομείο μας.

Με το κλίμα που οι δηλώσεις του δημιουργούν τορπιλίζουν την επιστροφή του στο ΠΓΝΠ καθώς διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του».

*O κ. Φίλος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Είχε αθωωθεί πρωτόδικα αλλά καταδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στον Αρειο Πάγο όπου και απαλλάχθηκε ομόφωνα.

Διαβάστε ακόμα:

Κατά του Κρ. Φίλου οι χειρούργοι του Ρίου: Είναι συκοφάντης, τορπιλίζει την επιστροφή του στο νοσοκομείο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις