Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς Στέγη και πάλι το πολύτιμο αρχείο του Φεστιβάλ Πάτρας και του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Χωρίς Στέγη και πάλι το πολύτιμο αρχείο ...

Έκκληση για χώρο που θα στεγάσει το αρχείο 36 ετών

Στον δρόμο θα βρεθεί και πάλι το αρχείο 36 χρόνων του Φεστιβάλ Πάτρας και του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Ένα αρχείο που περιλαμβάνει την σύγχρονη ιστορία του θεάτρου στην Πάτρα, χιλιάδες φωτογραφίες, πολύτιμα προγράμματα παραστάσεων, αφίσες, έγγραφα, αναμνητικά κλπ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ ζητήθηκε από την διοικούσα επιτροπή η απομάκρυνσή του από τον αποθηκευτικό χώρο στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο, που του είχε παραχωρηθεί, μέχρι την οριστική λύση του ζητήματος από τον Δήμο Πατρέων.

«Μετά και από δική μας σχετική πρόταση για την δημιουργία Μουσείου – μελετητηρίου υπάρχει η εκπεφρασμένη σε εμάς θέληση και δέσμευση του Δημάρχου κ. Πελετίδη για την παραχώρηση ενός μόνιμου και επαρκούς χώρου, ώστε αυτό το αρχείο να γίνει προσβάσιμο στους πολίτες, σχολεία, αλλά και σε ερευνητές, φοιτητές, διανοούμενους, συγγραφείς κλπ.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε δημόσια έκκληση τόσο στους συμπολίτες μας όσο και σε φορείς της πόλης για την φιλοξενία του αρχείου μας διότι εμείς δεν έχουμε που να το αποθηκεύσουμε, μέχρι την ενδεχόμενη οριστική λύση εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, και κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί. Ένα αρχείο που μπορεί να είναι στην κατοχή και την φροντίδα του Φεστιβάλ Πάτρας, ανήκει όμως στην πόλη μας» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις