Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ. Μπονάνος: Αποχαιρετισμός στον Παύλο Μαρινάκη

Χαρ. Μπονάνος:  Αποχαιρετισμός στον Παύλο Μαρινάκη

Ήταν συνάδελφος του πατέρα του

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ Πάτρας αποχαιρετά τον Παύλο Μαρινάκη με τα παρακάτω λόγια: "Ήταν εκείνες οι εποχές που οι λέξεις δεν είχαν χάσει την σημασία τους ,που οι αξίες είχαν το νόημα τους ,που η αναγνώριση ερχόταν μέσα από το στίγμα της δράσης στην κοινωνία και όχι από μιντιακη προβολή. Η εποχή που η αξιοπρέπεια ,επικρατούσε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και ξεχώριζαν άνθρωποι με ήθος και παιδεία . Τον Παύλο τον γνώρισα σαν συνάδελφο του πατέρα μου, σαν τον ξεχωριστό ποινικολόγο ,που η ρητορική του δεινότητα και επιχειρηματολογία ισοπέδωνε τους αντιδίκους. Δεν είναι τυχαίο που για ποινικές υποθέσεις προσέτρεχε ο ίδιος ο πατέρας μου "στον Παύλο θα πάμε" μου έλεγε εγώ ασχολούμαι με αστικά.

Σε κέρδιζε αμέσως γιατί αντιλαμβανόσουν ότι η νομική του ευρυμάθεια δεν είχε ορίζοντες ,ο σεβασμός στο ακροατήριο και η αναγνώριση από την έδρα δεδομένη. Αλλά βέβαια μιλάμε  για άλλοις καιρούς. Ήταν  αυτό που λείπει σήμερα, η αναγνώριση μεταξύ συναδέλφων που την κερδίζες με το έργο σου με την αξία σου. Η εύστοχη τοποθέτηση στα πολιτικά ζητήματα δεδομένη από έναν Παύλο που η μετριοπάθεια και η διαλεκτικότητα ήταν η επιτομή της σκέψης του. "Εμείς Χαράλαμπε ανήκουμε στο κέντρο και πολλές φορές μας βλέπουν περίεργα αλλά εκεί είναι το πολιτικό μας στίγμα" Με παρακολουθούσε στην δραστηριότητα μου ,με συμβούλευε κυρίως όμως με ενθάρρυνε να μην αποκλίνω ποτέ από την κεντρώα πορεία μας. Ήταν μέσα στους λίγους δικηγόρους που όρθωσαν το ανάστημα τους στις σκοτεινές εποχές για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων ,δεν κρύφτηκε δεν συμβιβάστηκε ,και κυρίως η μαχητικότητα του επικρατούσε στους μέτριους.


Αποχαιρετούμε σήμερα τον ευπατρίδη , τον πολίτη που κέρδισε δίκαια την αγάπη της κοινωνίας και που έφυγε με την πλήρη αποσκευή των αξιών της ζωής ,που ο ίδιος με την στάση του έδωσε το πραγματικό νόημα" .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις