Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός Παντοκράτορος Πατρών

Πανηγυρίζει ο ναός Παντοκράτορος Πατρών

Την Κυριακή το πρωί στη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα γίνει ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ιερό ναό Παντοκράτορος Πατρών όπου και φυλάσσεται σχετική εικόνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 το πρωί του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 θα εξέλθει η ιερά εικόνα και θα ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς ενώ θα ακολουθήσει δέηση.

Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενος της ιεράς μονής Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι Τριταίας, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Ανήμερα την Κυριακή 6 Αυγούστου που τιμάται η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντοκράτορος, στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.  Όπως έχει αναφέρει ο κ.κ. Χρυσόστομος, είναι μέγα το θαύμα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου που συντελέστηκε επί του Όρους Θαβώρ.

Ο εορτασμός στο ναό του Παντοκράτορα θα ολοκληρωθεί με μεθεόρτιο εσπερινό και παράκληση στην Παναγία στις 18.30 το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις