Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικοσιπέντε αρχιερείς και πολύς κόσμος στην εξόδιο ακολουθία της αγαπητής μητέρας του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου

Εικοσιπέντε αρχιερείς και πολύς κόσμος σ...

Παρόντες και οι Περιφερειάρχες Δυτ. Ελλάδος κ. Κατσιφάρας και Πελοποννήσου κ. Τατούλης

Παρουσία πολλών αρχιερέων που σε αριθμό έφτασαν τους 25, πλήθους κόσμου και από την Πάτρα, απ’ όπου είχαν αναχωρήσει πέντε πούλμαν και πολλά ιχ αυτοκίνητα, τελέστηκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017, στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην κοινότητα Λουκά Τριπόλεως, η εξόδιος ιερά ακολουθία για την αγαπητή και σεβαστή πρεσβυτέρα Κατίνα, χήρα του ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα και μητέρα του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη στη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας. Η είδηση για την εκδημία της μητέρας του Μητροπολίτη Πατρών έγινε γνωστή το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου 2017 και σε όλους τους ναούς των Πατρών, στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας μελετήθηκε το όνομα της στα Άγια.

Από την Πάτρα παρέστησαν στην κηδεία της μητέρας του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος και πολλοί πολίτες.

Ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας εκπροσώπησε τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Πατρών ενώ ακόμη παρόντες ήταν ο Πρωτοσύγκελος της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος και ιεροψάλτες με επικεφαλής τον Ιωάννη Κόττορο που έψαλαν στο δεξιό αναλόγιο του ναού. Στο αριστερό αναλόγιο έψαλαν οι ιεροψάλτες υπό τον Βασίλη Γεωργαρά από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Επικήδειο εκφώνησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος που εκπροσώπησε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ενώ τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.κ. Κλήμης.

Μεταξύ των αρχιερέων που παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και ταφή της πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα, μητέρας του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ήταν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, Ύδρας κ.κ. Εφραίμ, Λευκάδος κ.κ. Θεόφιλος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Ν. Σμύρνης κ.κ. Συμεών, Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος κ.κ. Ιερεμίας, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. Αντώνιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, κ.α.

Επίσης παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριπόλεως Δημήτρης Παυλής.

Επιμέλεια - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις