Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Στροφυλιά ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Πανηπειρωτικό, ΠΡΟΤΑΣΗ και Πολίτες Εν Δράσει

Στη Στροφυλιά ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, Πανηπειρωτικό...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η οικοεξόρμηση-δράση που συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πάτρας, οι Πολίτες Εν Δράσει και η Πρόταση (Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής), σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου–Στροφυλιάς, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στο δάσος της Στροφυλιάς.

Η δράση, καθαρισμός συγκεκριμένης περιοχής του δάσους της Στροφυλιάς που προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, συνδυάστηκε με ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Κέντρου Πληροφόρησης -στον εκθεσιακό του χώρο- για τις αξίες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, με πεζοπορία και βιωματική προσέγγιση του δάσους και ελεύθερο πρόγραμμα για μπάνιο και πικ-νικ.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε στο Κέντρο πληροφόρησης η συντονίστρια έργου και δασολόγος από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Γεωργία Καραμπέρου η οποία ανέφερε τη διαχρονική συνεργασία του Φορέα με τους Πολίτες Εν Δράσει και την Κοινο_Τοπία.

Στη δράση συμμετείχαν 50 ενήλικες και 9 παιδιά και έφηβοι οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν από τη βιολόγο Βασιλική Ορφανού στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης για την τοπογραφία της περιοχής, για το τι περιλαμβάνει το προστατευόμενο οικοσύστημα, για το πόσο σημαντική για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο είναι η προστασία της περιοχής, για το που και γιατί υπάρχουν ζώνες προστασίας, συνέλαβαν με τις δυνατότητές τους στην περισυλλογή απορριμμάτων μιας περιοχής από τη Α’ ζώνη προστασίας του πολύτιμου αυτού οικοσυστήματος.

Η παρέμβαση αυτή που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος -έχει οριστεί η 5η Ιουνίου κάθε χρόνο- μόνο συμβολική μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης όλων των Φορέων Διαχείρισης που έχουν συσταθεί για τις προστατευόμενες περιοχές μόνο με τη στήριξη και την απαραίτητη στελέχωση και χρηματο- δότηση της πολιτείας θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες πιέσεις που δέχεται το φυσικό περιβάλλον στις προστατευόμενες περιοχές αλλά και σε όλη τη χώρα.

Ο πλούτος και η ποικιλότητα των βιοτόπων που απαντώνται στην περιοχή, την καθιστούν έναν μοναδικό προορισμό υψηλής αισθητικής και οικολογικής αξίας. Ευχή όλων όσων πήραν μέρος στη δράση ήταν την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν την περιοχή να τη βρουν καθαρή όπως την άφησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις