Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H ΕΡΤ μετέδωσε και φέτος το Ρολάν Γκαρός - Στον τελικό των ανδρών παρέστη και η λαμπερή Νικόλ Κίντμαν

H ΕΡΤ μετέδωσε και φέτος το Ρολάν Γκαρός...

Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ στα 31 του χρόνια ήταν ο μεγάλος νικητής

Η ΕΡΤ έχει είναι αλήθεια, μία καλή παράδοση με το τένις, μεταδίδοντας πάντα από τα τέλη του ’70 που στα χωμάτινα τερέν του Παρισιού διέπρεπε ο Σουηδός Μπιόνγκ Μποργκ, το tournament του Ρολάν Γκαρόν.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στις 16.00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, είδαμε από την κρατική τηλεόραση σε σχολιασμό του Δημήτρη Χατζηγεωργίου τον τελικό των ανδρών όπου μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά αγώνα, ο 31χρονος Ισπανός από τη Μαγιόρκα Ράφα Ναδάλ κατέκτησε το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός για 10η φορά, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση του στο τέλος.

Ο Ναδάλ επικράτησε του Ελβετού Stan Wawrinka, 32 ετών και νούμερο 3 στον κόσμο που είχε αποκλείσει στον ημιτελικό το νούμερο 1 στον κόσμο, Άντι Μάρει, με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-1). Όπως σχολιάστηκε, ήταν σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες επιστροφές αθλητή στις επιτυχίες καθώς ο Ναδάλ τα τελευταία περίπου δυόμιση χρόνια λόγω τραυματισμών είχε πολλές αποτυχίες και είχε σχεδόν αποσυρθεί.

Ωστόσο επέστρεψε σαν σίφουνας και ήταν πραγματικά ιδιαίτερα συγκινητικό το βίντεο που του είχαν ετοιμάσει οι Γάλλοι διοργανωτές στο τέλος, που έδειχνε σύντομα πλάνα από τις προηγούμενες νίκες του στο Ρολάν Γκαρός (η 1η ήταν το 2005 όταν ο Ναδάλ ήταν μόλις 19 ετών και το 2014 η τελευταία φορά πριν το νέο του θρίαμβο φέτος). Πάντως και ο συμπαθής Wawrinka ή Stan the Man, έδειξε πολλά χαρίσματα και έχει κατορθώσει να ξεφύγει από τη σκιά του συμπατριώτη του Ρότζερ Φέντερερ και να έχει κατακτήσει τα τελευταία τρία χρόνια, πολλά τουρνουά και 3 τίτλους Grand Slam, το Αυστραλιανό όεπν, το Αμερικάνικο και το Ρολάν Γκαρός μία φορά.

Από τις επώνυμες παρουσίες στο κεντρικό κορτ Φιλιπ Σατριέ του Ρολάν Γκαρός ήταν ο πρώην Βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας αλλά και μία έκπληξη, η 49χρονη λαμπερή σούπερ σταρ του κινηματογράφου Νικόλ Κίντμαν, η οποία εμφανίστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, μαζί με τον Γάλλο πρωταθλητή του κανό Tony Estanguet, κουβαλώντας σε μία κομψή ειδική θήκη Λουί Βιτόν, το βαρύτιμο τρόπαιο – κύπελλο του Ρολάν Γκαρός.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

*Η φωτ. της Κίντμαν στο Ρολάν Γκαρός, είναι από την ανάρτηση στο www.dailymail.co.uk.

Οι φωτ. του Ναδάλ και του Βαβρίνκα είναι από το cnn.gr - Reuters / Christian Hartmann.

Η όμορφη ηθοποιός παρέμεινε και είδε όλο τον αγώνα φορώντας φυσικά μιας και η θερμοκρασία ήταν 29 βαθμοί, μαύρα γαυαλιά ηλίου και σικ μπεζ καπέλο τύπου panama.

*Στον τελικό των γυναικών, το Σάββατο 10/6 το απόγευμα, κέρδισε η έκπληξη, Γέλενα Οσταπένκο από την Λετονία (νούμερο 46 στον κόσμο) νικώντας με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3) την Σιμόνα Χάλεπ (ν. 4 στον κόσμο και 3 στο ταμπλό)!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight