Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έπαινος στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch

Έπαινος στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσι...

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν μία γλώσσα προγραμματισμού ανεπτυγμένη από το πασίγνωστο ινστιτούτο ΜΙΤ

To Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πάτρας κατέκτησε Έπαινο για την συμμετοχή του στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch για το σχολικό έτος 2016-2017, για το έργο «Λαβύρινθος».

Όπως αναφέρει σε e mail που απέστειλε στο thebest.gr ο Τσορμπατζόγλου Γιώργος, ανέβηκε ψηλά ο πήχυς για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Πάτρας και δίνει τα συγχαρητήρια του στους μαθητές του σχολείου της Πάτρας καθώς όπως αναφέρει, μετά την καλή παρουσία μίας μικρής αλλά δυναμικής ομάδας του Ε.Ε. Γυμνασίου & Λυκείου Πάτρας με ένα έργο εκπαιδευτικής ρομποτικής στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας, ένας έπαινος στο 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Scratch ήρθε να προστεθεί στην καλή πορεία της.

Xρησιμοποιώντας το Scratch, μία γλώσσα προγραμματισμού ανεπτυγμένη από το πασίγνωστο ινστιτούτο ΜΙΤ,  έφτιαξε το έργο  «Λαβύρινθος». Στόχος είναι ο ήρωας (Η κόκκινη ρόδα - αμαξίδιο που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της πίστας) να φτάσει στο κέντρο του λαβυρίνθου, χρησιμοποιώντας τα βέλη κίνησης του πληκτρολογίου, χωρίς ν' ακουμπήσει τα τοιχώματα.

Σ' αυτή την προσπάθεια ο παίκτης πρέπει ν' απαντήσει σωστά σε πέντε ερωτήσεις-δοκιμασίες που αφορούν τον Καζαντζάκη και την Ελληνική μυθολογία για να κερδίσει.

Η ομάδα αποτελείται από 7 μαθητές που μαζί με τον εκπαιδευτικό Τσορμπατζόγλου Γιώργο, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην προσπάθεια αυτή.

Το έργο Scratch, που σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε και να παίξετε, βρίσκεται στην θέση : https://scratch.mit.edu/projects/154572389/#player


Το ιστολόγιο που κατασκεύασε η ομάδα είναι στην θέση roboeid.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις