Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπ. Υγείας: Δεν καταργείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Υπ. Υγείας: Δεν καταργείται το επίδομα α...

Διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει μπει σε διαπραγμάτευση

Σε κατηγορηματική διάψευση των όσων λέγονται και θέλουν υπό διαπραγμάτευση το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο χώρο της υγείας, προχώρησε απόψε το υπουργείο Υγείας. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο τονίζει πως σε απόλυτη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει κατηγορηματικά, πως η κατάργηση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν είναι αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης, και η καταβολή του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τον Ιούνιο του 2017".

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει σαφώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας ως επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Οποιαδήποτε, λοιπόν αναφορά στην ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν προοιωνίζει την κατάργηση αλλά την προσαρμογή, αναφέρει.

«Η προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, με τη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων ερμηνειών, γίνεται από συγκεκριμένους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, με σκοπό την απαξίωση των θετικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση, παρά το περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Είμαστε βέβαιοι, ότι για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις