Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Α. Τσιγκρής στο thebest.gr για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας: Δεν μοιάζουν ψυχοπαθολογικά τα αίτια

Ο Α. Τσιγκρής στο thebest.gr για τη δολο...

''Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα ωστόσο ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο''

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της 6χρονης Στέλλας από τον πατέρα της, το thebest.gr επικοινώνησε με τον καθηγητή Εγκληματολογίας, Άγγελο Τσιγκρή, για μια πρώτη επιστημονική προσέγγιση της συγκεκριμένης υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

''Πρόκειται για ένα ακραίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Δεν είναι το μοναδικό υπάρχουν πολλά που δεν αναδεικνύονται πάντα στην επικαιρότητα. Η ανθρωποκτονία είναι το μοναδικό έγκλημα που δεν έχει ένα συμπαγές κίνητρο. Μια πρόσφατη μελέτη μου, μοναδική στην Ελλάδα, η όποια αφορά όλες τις ανθρωποκτονίες στη χωρά μας, έδειξε ότι υπάρχουν 11 κίνητρα που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον στο να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή’’ μας είπε.

''Μεταξύ αυτών είναι τα οικονομικά, ιδεολογικά, θρησκευτικά κίνητρα όπως και αυτά της αντεκδίκησης του ξεκαθαρίσματος, της έντασης της στιγμής αλλά και της ψυχοπαθολογίας’’ τόνισε.

''Εδώ δεν ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο ακόμα’’ μας ξεκαθάρισε. ‘’Μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από την μετά το έγκλημα συμπεριφορά του παιδοκτόνου. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως ήταν και αυτή του ''Φραντζή’’ που σκότωσε τη γυναίκα του, έναν άνθρωπο από την οικογένεια του δηλαδή, υπήρξε πάλι η ενέργεια του δολοφόνου να κρύψει το πτώμα . Μετά το έγκλημα κυριαρχεί η σκέψη του ‘’να πάρω την ευθύνη να κρατήσω μια πιθανότητα να ανανήψει το πτώμα’’ που πρόκειται για μια πράξη που έγινε χωρίς την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων’’ υποστηρίζει ο καθηγητής Εγκληματολογίας.

''Το συγκεκριμένο παιδί  φέρεται να είχε ειδικές ανάγκες γεγονός που πιθανόν να δημιουργούσε ένα βάρος στον πατροκτόνο που ένιωθε ότι  έπρεπε να αφαιρεθεί.’’

Κλείνοντας μας είπε πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι πάρα πολλά στην Ελλάδα. ''Πολλές οικογένειες έχουν προβλήματα, η οικογένεια είναι ο πρώτος συλλογικός φορέας που δέχεται τις αποφορτίσεις των συλλογικών εντάσεων. Η οικογένεια σήμερα έχει γίνει πιο εκρηκτική. Μια στις τρεις ελληνικές οικογένειες έχει πρόβλημα στην Ελλάδα’’ ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυνική ομολογία του πατέρα της 6χρονης Στέλλας: Την πέταξα νεκρή στα σκουπίδια και μετά πήγα για ύπνο

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από την αποκάλυψη της δολοφονίας της 6χρονης Στέλλας από τον πατέρα της

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις