Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου: Δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους δασικούς χάρτες

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου: Δεν θα υπάρξει κ...

''Το ποσοστό των εκτάσεων που θα έχουν πρόβλημα πανελλαδικά δεν είναι μεγαλύτερο από 8%''

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι  ο ΓΕΩΤ.Ε.Ε . Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία του στη Γεροκοστοπούλου για το επίκαιρο ζήτημα των δασικών χαρτών που απασχολεί χιλιάδες πολίτες.

Αρχικά τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ξεκαθάρισαν για ακόμα μα φορά πως  οι δασικοί χάρτες δεν κρίνουν ιδιοκτησιακά ζητήματα αλλά αποκλειστικά τον χαρακτήρα της έκτασης. Ισχυρίστηκαν ότι το ποσοστό των εκτάσεων που θα έχουν πρόβλημα πανελλαδικά δεν είναι μεγαλύτερο από 8% ενώ παραδέχθηκαν τα προβλήματα που δημιούργησε η δημόσια διοίκηση με τις αναδασωτέες περιοχές αλλά όπως μας είπαν με τελευταία τροπολογία γίνεται εξαίρεση περιοχών που κακώς είχαν κριθεί αναδασωτέες.

Η εξήγηση που έδωσαν όταν ρωτήθηκαν γιατί γίνεται χρήση αεροφωτογραφιών του 45’, ήταν πως στη συγκεκριμένη περίοδο έχουμε τις λιγότερες δασικές εκτάσεις στην επικράτεια συνεπώς η συνθήκη αυτή ευνοεί τους  πολίτες.

Δεν υπάρχει επίσης κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού θα προβλεφθεί αναβολή μέχρι το πέρας της διαδικασίας σύμφωνα με τα μέλη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ενώ σε ερώτηση για το αν οι ενστάσεις μέχρι σήμερα είναι πολλές απάντησαν αρνητικά εκτιμώντας ωστόσο ότι στην πορεία θα υπάρξουν χιλιάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις