Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το 90λεπτο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα στις 27 Μαρτίου

Το 90λεπτο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στ...

Για τα εγκαίνια του μουσείου Νικου Μπελογιάννη

Ενενήντα λεπτά θα διαρκέσει η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου Νίκου Μπελογιάννη την Δευτέρα 27 Μαρτίου. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται και από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής θα φθάσουν στην Αμαλιάδα λίγο μετά τις 12 της Δευτέρας.

Δυτική Ελλάδα:Ετοιμάζονται στην Αμαλιάδα για την επίσκεψη Τσίπρα

Η πομπή θα σταματήσει στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της Πύρρωνος.

Εκεί τους επίσημους προσκεκλημένους θα υποδεχθούν βουλευτές,  ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρας ο   δήμαρχος  Ήλιδος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενώ πίσω τους θα βρίσκονται πρόεδροι των δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι  και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Από τις 11 το πρωΐ θα έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι που περικλείουν το βιοκλιματικό πάρκο και το δημαρχείο. Δηλαδή το κέντρο της πόλης. Αν και δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί , τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, αν και η κίνηση πεζών θα απαγορεύεται στις οδούς που είναι παράλληλες με το βιοκλιματικό πάρκο.

Επίσης είναι άγνωστο τι θα γίνει με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, από τις 11.45 μέχρι και τις 12.30, ώρα που θα αναμένεται η άφιξη των επισήμων και θα πραγματοποιείται η τελετή κατάθεσης στεφάνων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Νίκου Μπελογιάννη που βρίσκεται στο βιοκλιματικό πάρκο, πίσω από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.  Στεφάνια θα καταθέσουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής,ο δήμαρχος, πρόεδροι δημοτικών παρατάξεων και ενδεχομένως και ο Περιφερειάρχης.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων η πομπή των επισήμων θα κατευθυνθεί πεζή μέσα από την πλατεία προς την  οδό Αρχαίας Ήλιδος με κατεύθυνση το σημείο όπου βρίσκεται το Μουσείο Νίκου Μπελογιάννη.

Στη γωνία των οδών Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας θα έχει τοποθετηθεί  μικρή εξέδρα  όπου από εκεί θα εκφωνηθούν σύντομοι χαιρετισμοί και ομιλίες, με θέμα τα εγκαίνια του Μουσείου.

Αμέσως μετά τις ομιλίες ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης ,ο δήμαρχος  και περιορισμένος αριθμός Περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων θα ανέβουν  στον πρώτο όροφο του κτιρίου Μπελογιάννη , στο Μουσείο όπου θα τελεστούν σε εγκαίνια που δεν περιλαμβάνουν θρησκευτική τελετή.

Αμέσως μετά οι επίσημοι θα μεταβούν πεζή στο Δημαρχείο μέσω της οδού Φιλικής Εταιρείας. Ο δήμαρχος θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο του, όπου θα έχουν ολιγόλεπτη συζήτηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο φουαγιέ. Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα αναχωρήσουν, προφανώς για την Αθήνα.

Από την Κυριακή το απόγευμα (26 Μαρτίου) θα βρίσκονται στην Αμαλιάδα αρκετοί αστυνομικοί από την Αθήνα. Πρόκειται για άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής και όχι μόνο. Την ευθύνη για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων έχει αναλάβει ο Φρούραρχος της Βουλής  ο Ηλείος κ. Κώστας Κυριαζόπουλος, ο οποίος θα βρίσκεται από την Κυριακή στην Αμαλιάδα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις