Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Σε κρίση και ο κλάδος της μεταποίησης

Ιάσονας Φωτήλας: Σε κρίση και ο κλάδος τ...

Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας

Στην ύφεση που έχει χτυπήσει και τον τομέα της μεταποίησης αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.Όπως αναφέρει:

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Αχαΐας, στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών οι απώλειες στον αριθμό των ενεργών επιχειρήσεων είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με τον τομέα της μεταποίησης όπου η πτώση είναι κατακόρυφη. Για το λόγο αυτό ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί εάν σκοπεύουν να προκηρύξουν προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης καθώς και σχετικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων και σε ποιο ακριβώς χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς

-Οικονομίας & Ανάπτυξης

- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα:  Σε κρίση και ο κλάδος της μεταποίησης

Η ύφεση έχει χτυπήσει και τον τομέα της μεταποίησης στην Ελλάδα όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μηνιαίας έρευνας, με πρώτο αντίκτυπο την περαιτέρω μείωση των νέων εργασιών και φυσικά της παραγωγής. Και όλα αυτά σε έναν κλάδο που θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας και επομένως να βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ο κλάδος της μεταποίησης έχει υποστεί την απόλυτη «καθίζηση». Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Αχαΐας, στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών οι απώλειες στον αριθμό των ενεργών επιχειρήσεων είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με τον τομέα της μεταποίησης όπου η πτώση είναι κατακόρυφη. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο έκλεισαν 194 επιχειρήσεις και άνοιξαν μόλις 74, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 έκλεισαν επιπλέον 140 επιχειρήσεις και δημιουργήθηκαν μόλις 72 νέες επιχειρήσεις.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σκοπεύετε να προκηρύξετε προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης; Αν ναι, ποια συγκεκριμένα είναι αυτά και ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;

Προβλέπεται να υλοποιηθούν προγράμματα απασχόλησης ανέργων που απασχολούνται σε μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις; Αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις και πότε αναμένονται οι σχετικές προκηρύξεις;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις