Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα: Άλλο πολιτική και άλλο πολιτική επικοινωνία. Προσοχή!

Πάτρα: Άλλο πολιτική και άλλο πολιτική ε...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Του Θάνου Νασόπουλου

Υπάρχει ένας σχεδιασμός, ο οποίος φυσικά είναι κεντρικός και άρτια οργανωμένος. Το ΚΚΕ επενδύει στον Κώστα Πελετίδη επικοινωνιακά και σε αυτό το πλαίσιο παράγει πολιτική υπεραξία από κάθε μα κάθε εξέλιξη.

Η έκταση του θαλάσσιου μετώπου των 270 στρεμμάτων που αποδόθηκε μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων στον Δήμο Πατρέων- παραμένει μοναχά μια υπουργική απόφαση- στη λογική που θέλει την Πάτρα του Πελετίδη ''Γαλατικό Χωριό'' μεταφράζεται σε νίκη του Δημάρχου. Στη συλλογική αντίληψη των Πατρινών το Λιμάνι το κέρδισε ο Δήμαρχος με αγώνα.

Χωρίς φυσικά ουδείς- ιδιαίτερα ο γράφων- να θέλει να υποβαθμίσει τους αγώνες και τις συλλογικές διεκδικήσεις, άλλωστε διαχρονική μου αντίληψη είναι ότι αποτελούν το μοναδικό μέσο για να κερδηθεί ο οποιοσδήποτε αγώνας, το θαλάσσιο μέτωπο αποδίδεται στην πόλη πρωτίστως επειδή ένας άλλος αγώνας κερδήθηκε πριν από 2 χρόνια. Άνθρωποι που διαχρονικά συμμετείχαν με ειλικρίνεια στην προσπάθεια απόδοσης του Θαλάσσιου Μετώπου στον Δήμο Πατρέων σήμερα συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια από κομβικές θέσεις. Ο αγώνας αυτός κερδήθηκε εν ολίγοις επειδή  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέθετε την πολιτική βούληση να παραδώσει το θαλάσσιο μέτωπο στους Πατρινούς. Τελεία.

Και ενώ οι πραγματικά ευφάνταστοι αγιογράφοι του Δημάρχου, οι ''Γίνε σαν τον Κώστα'' στην περίπτωση του Μετώπου προσπαθούν να αναδείξουν ως κεντρικό πρόσωπο.... τον Πελετίδη, στην δικαστική του περιπέτεια με τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, ξέχασαν να αναφέρουν μια ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ένα όπλο που απεδείχθη και στη Δίκη ιδιαίτερα ισχυρό, αλλά και τους δεκάδες φορείς και υπεράριθμους πολίτες που κινητοποιήθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση ο Πελετίδης τσάκισε τον φασισμό μόνος του. Τουλάχιστον αυτό αναμεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Τα δημοκρατικά και προοδευτικά αντανακλαστικά μιας μεγάλης μερίδας Πατρινών παραλείφθηκαν ως ασήμαντα. Τα δικά μας δικά μας, τα δικά σας δικά μας.

Και επειδή φυσικά η προσπάθεια να εμφανιστεί ο Πελετίδης ως ο Δήμαρχος πρότυπο είναι συνεχής, το επιτελείο επένδυσε και στο γεγονός της διεξαγωγής του Καρναβαλιού με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αλλά επειδή μια απλή διαχειριστική επάρκεια δεν ήταν αρκετή για να δομήσει ένα ηρωικό αφήγημα, ξεκίνησαν παράλληλα και οι κατηγορίες γενικά και αόριστα σε όποιον διαχειρίστηκε κατά το παρελθόν τον θεσμό, για εξυπηρετήσεις και σπατάλες που βρωμάνε. Αρχικά αποκρύφτηκε πάλι το γεγονός της υποβάθμισης της ποιότητας του Καρναβαλιού, με τη μείωση του αριθμού των αρμάτων αλλά και την μέτρια ποιότητα της τελετής έναρξης αλλά και της τελετής λήξης. Είμαι ο πρώτος που πιστεύει πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι δαπάνες για γιορτές και πανηγύρια πρέπει να είναι οι μικρότερες δυνατές, αλλά εδώ προκύπτει ένα θέμα αρχής. Η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης είναι δυο εκδηλώσεις που μπορούν να ενισχύσουν τον λαϊκό χαρακτήρα του Καρναβαλιού αφού μπορούν να προσφέρουν διασκέδαση σε πολίτες που δεν έχουν μισό ευρώ να διαθέσουν για την διασκέδαση τους. Η ξεπέτα των δυο τελετών ευνοεί μόνο την ιδιωτική πρωτοβουλία και κανέναν άλλο.

Όσο για τις μικροεξυπηρετήσεις και τα ''βολέματα'', ε ας μην το διακηρύττουν τόσο εμφατικά εκεί στον Δήμο, γιατί πέρα από δημοσιογράφους που συμβάλλουν σε αγιογραφίες υπάρχουν και δημοσιογράφοι που κάνουν έρευνα και ρεπορτάζ.

Για να κλείσω, ο κομμουνιστής Δήμαρχος δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να παράξει πολιτική υπεραξία από κάθε εξέλιξη. Αρκετοί θεσμικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, που στον κοινό τους αγώνα με τον Δήμαρχο να αντιπολιτευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε οικειοποιούνται θετικές εξελίξεις που είχαν από μικρή έως μηδαμινή συνεισφορά και άλλοτε τις αποκρύπτουν. Η παράδοση του πολυώροφου στον Άγιο Ανδρέα που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες έπειτα από 9 χρόνια καθυστέρηση μεταφράστηκε ως εξής: Νίκη της ΠΟΕΔΗΝ η παράδοση, ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά δυο χρόνια....η 9χρονη καθυστέρηση. Η μοναδική ''ευθύνη'' φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας είναι η  αύξηση του προυπολογισμού της Υγείας που συνέβη για πρώτη φορά μετά από αρκετά  χρόνια. Κάποιοι βέβαια ξύπνησαν μετά από πολυετή λήθαργο. Δεν πειράζει, ας τους καλωσορίσουμε στην πραγματικότητα.

Το μόνο που περιμένουμε τώρα, είναι να βρεθεί ένας φορέας που αντιπολιτεύται τον ΣΥΡΙΖΑ, να οικειοποιηθεί την ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού σε συντομότερο από το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα με εκατοντάδες εκατομμύρια μικρότερο κόστος και αντίστοιχα κέρδος για τον Έλληνα φορολογούμενο.  Αυτή τη νίκη ποιος θα την καρπωθεί; Ας βρεθεί κάποιος γρήγορα γιατί οι δρόμοι παραδίδονται σύντομα..

Κοίτα πάντως Πατρινέ νίκες που μετράει ο Δήμος και οι Φορείς της πόλης μας τη διετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ... Δεν είναι εκπληκτικό;

Αποτελεί αναντίρρητη πραγματικότητα πως ο άνθρωπος δεν είναι άλογο και το άλογο δεν είναι άνθρωπος. Ακόμα και αν κάποιος καταφέρει αποτελεσματικά να μας πείσει για το αντίθετο. Προσοχή λοιπόν, άλλο η πολιτική επικοινωνία και άλλο η πολιτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις