Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δασαρχείο: Ήθελαν να κόψουν και τα χλωρά δέντρα στην Στροφυλιά-Έγραψαν τα ονόματά τους πάνω στους κορμούς

Δασαρχείο: Ήθελαν να κόψουν και τα χλωρά...

Μήνυση κατά αγνώστων

Απαγόρευσε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου την καυσοξύλευση στο δάσος της Στροφυλιάς, το Δασαρχείο Πατρών κι αυτό γιατί όπως αναφέρει κάτοικοι περιοχών της Δυτικής Αχαΐας ήθελα να κόψουν και χλωρά δέντρα, ενώ είχαν βάλει πάνω σε κορμούς τα ονόματά τους για να εκβιάσουν, όπως υποστηρίζεται, την ργκρίση του Δασαρχείου.Η ανακοίνωση του Δασαρχείου Πατρών αναφέρει:

"Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ότι το Δασαρχείο Πατρών απαγορεύει στους κατοίκους του Λάππα, του Μετοχίου και του Βουπρασίου να πάρουν, όπως δικαιούνται, από το δάσος της Στροφυλιάς όσα ξύλα έχουν πέσει στο έδαφος, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, ο Δασάρχης, Σταύρος Βαρβατσούλης ενημερώνει:

Κατά τη διενέργεια αυτοψιών, από το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι από 1-1-2017 έως 10-2-2017 άγνωστοι δράστες, κάτοικοι των Σαμαραιίκων, του Βουπρασίου, του Λάππα και του Μετοχίου έχουν προσημάνει, παράνομα -χαράσσοντας τα αρχικά των ονομάτων τους, βάφοντας και αποφλοιώνοντας- αδιακρίτως ξηρά, αλλά και χλωρά δένδρα χαλεπίου πεύκης, κουκουναριάς και δρυός, συνολικού όγκου άνω των 500χ.κ.μ.. Σκοπός των δραστών είναι να επιβάλουν την υλοτομία των συγκεκριμένων δένδρων, διεκδικώντας την έγκριση του Δασαρχείου, παράνομα και εκβιαστικά. Για το λόγο αυτό, το Δασονομείο της Κ. Αχαΐας έχει υποβάλει, από 13-2-2017, πρωτόκολλο μήνυσης κατ’ αγνώστων δραστών προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Για την προστασία, λοιπόν, του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες και μοναδικού σε κάλλος δάσους της Στροφυλιάς, απαγορεύσαμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου την καυσοξύλευση, προκειμένου να συνταχθεί σχετικός πίνακας υλοτομίας έκτακτης κάρπωσης λόγω ανεμοριψιών, με τα δένδρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για το σκοπό αυτό.

Οι αιτούντες δικαιούχοι ξυλείας πολίτες θα ενημερωθούν, άμεσα, για τους όρους υλοτομίας, που θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις