Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

L'OREAL: Έγινε η συνάντηση με Τσίπρα στο Παρίσι - Le Figaro: Ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις στην Ελλάδα

L'OREAL: Έγινε η συνάντηση με Τσίπρα στο...

Η εταιρεία τη χαρακτηρίζει ως ιδιωτική

Τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε για τη σύντομη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό σκάφος, έδωσε ο όμιλος L'Oreal. Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι έγινε συνάντηση την οποία χαρακτήρισε ως «ιδιωτική».

Όπως γραφεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Καθημερινή», η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε μεν τη συνάντηση, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, κατά την επιστροφή του από τη Λισαβόνα, έχει πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και Μεγάρου Μαξίμου.

Στο ζήτημα επανήλθε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Β. Κικίλιας θέτοντας σειρά ερωτημάτων τόσο για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα όσο και για το εάν, σε κάποιο σκέλος του ταξιδιού, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκονταν και επιβάτες – μη μέλη της κυβέρνησης.

Le Figaro: Ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις στην Ελλάδα

Στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L' Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, επιβεβαιώνει σε δημοσίευμά της και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής: "Η L' Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα", το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα.

Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L' Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα - αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για "ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν".

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L' Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Πρώτη ενημέρωση: 16.32

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας:"Ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος με τον Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;

"Αερομαχίες" το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τη στάση στο Παρίσι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις