Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινό Καρναβάλι 2017: Το πάρτι ξεκίνησε και τελειώνει... 26 Φλεβάρη! Με πολιτικά μηνύματα και Ρίτσο η ομιλία Πελετίδη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πατρινό Καρναβάλι 2017: Το πάρτι ξεκίνησ...

Στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης

22:44 «Πιστή στην παράδοση η Πάτρα συνεχίζει την πιο αυθεντική λαϊκή γιορτή με το μοναδικό καρναβάλι της, κόντρα στην οικονομική κρίση και την αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει βάναυσα τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της, τη νεολαία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κηρύσσοντας απόψε την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλατεία Γεωργίου, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «το πατρινό καρναβάλι έρχεται και φέτος να στείλει τα δικά του μηνύματα».

Όσον αφορά το ρόλο του δήμου, είπε ότι «η δημοτική αρχή παρά τη συνεχιζόμενη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό ενισχύει, αναπτύσσει και ανανεώνει το καρναβάλι, διότι θέλουμε να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή του, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα, χωρίς ναρκωτικά και χρήση αλκοόλ».

Αναφερόμενος στους νέους, υπογράμμισε ότι «στη ζοφερή πραγματικότητα των ημερών τα νιάτα της πόλης δεν το βάζουν κάτω, διατηρούν το δικαίωμα στο όνειρο, αγωνίζονται και διεκδικούν». Γι’ αυτό, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το πατρινό καρναβάλι κάνει πάλι τη διαφορά με τις άψογες καλλιτεχνικές του δημιουργίες, την επικαιρότητά του, τη μεγάλη συμμετοχή, τη ζωντάνια και το κέφι».

Και όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, συνέχισε ο δήμαρχος Πατρέων, «εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

 

21:46 Με μια σύντομη ομιλία γεμάτη με πολιτικά μηνύματα κήρυξε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 ο Δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης. Ο Δήμαρχος έκανε ρητή αναφορά στην «συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτικής», στην περικοπή χρηματοδότησης προς το Δήμο καθώς και στις ελλείψεις προσωπικού.

Κάλεσε επίσης τη νεολαία της πόλης να μείνει μακριά από την εμπορευματοποίηση του θεσμό, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Νέοι της πόλης του παρέδωσε την φλόγα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Νίκος Χρυσοβιτσάνος κάλεσε τους νέου να μείνουν μακριά από την θεωρία της ναρκωκουλτούρας και της διάκρισης σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά και να διοχετεύει την αγανάκτηση και την οργή της αλλού.

Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑ....

 

Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού...

 

21:02 Από στιγμή σε στιγμή αρχίζει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017. Ο κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού και αναμένεται το σύνθημα του δημάρχου Κώστα Πελετίδη για να ξεκινήσει το πάρτι...

 

Η Τελετή Έναρξης βασίζεται αποκλειστικά στην παρουσία του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Οι σκηνές είναι 10, μία ανά δεκαετία, με μία διακοπή τη δεκαετία του ΄40 (1940-1950) λόγω πολέμων, κατοχής κλπ , που το καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε.

Δυο ηθοποιοί πάνω στην κεντρική σκηνή μας αναφέρουν με τον τρόπο τους τι σημαντικό έγινε κάθε δεκαετία και αυτό θα αναπαριστάνεται μετά με δράση, με χορό και τραγούδι στη δεύτερη σκηνή μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Μόλις τελειώσει το δρώμενο αυτό (μιούζικαλ), η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης Νατάσσα Τραγουστή θα καλωσορίσει τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017, στο πλαίσιο του τελετουργικού και θα γίνει μια attraction-έκπληξη(!) Την έκπληξη θα πλαισιώσει και η ομάδα της Λευκής Χριστοδούλου (ζούμπα) από το body house , χορεύοντας τα ρεφρέν από τα καλύτερα πατρινά καρναβαλικά τραγούδια, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κάνουν τη νύχτα μέρα. Η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας, ζωντάνιας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με την ορχήστρα “The Band” για περίπου μιάμιση ώρα με ρυθμούς  latin-disco-rock n roll – πατρινά καρναβαλικά και αξέχαστα τραγούδια της δεκαετίας του 60. Η ορχήστρα αποτελείται από καταξιωμένους πατρινούς μουσικούς και τραγουδιστές

Το υπαίθριο πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα συνεχιστεί με τρεις djs, που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία ρόλων: Μιλτιάδης  Παπλάς

Υπεύθυνος ροής προγράμματος και τελική σκηνοθεσία: Κων/νος Αλμπάνης.

Χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα

Ενορχήστρωση και επιμέλεια προγράμματος: Αρτέμης Μπεκρόπουλος

Φωτιστής: Λαζανάς Γεώργιος

 

Συμμετέχουν

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ

Γιώργος Πετρίτσης, Μαριάννα Βούλγαρη, Άγγελος Νικολάου, Βάσια Πανάρετου, Μαρία Κατριβέση (λυρική σοπράνο και ηθοποιός μουσικού θεάτρου) , Τάσος Μαραγκός, Νίκος Παπακώστας (τενόρος)

 

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Ντραμς: Ευθύμιος Παπαδούλας, Κρουστά: Άκης Χατζημικές, Μπάσο: Αρτέμης Μπεκρόπουλος, Synthesizer: Παναγιώτης Παναγόπουλος, Synthesizer: Γιάννης Γκιούστος, Ηλεκτρική Κιθάρα: Πασχάλης Μπάσης, Σαξόφωνο: Καλιντέρης Φώτης, Τρομπόνι: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Τρομπέτα: Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Φλάουτο: Αλεξάνδρα Κοσμά, Πιάνο: Olena Fedko.

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (από την ομάδα των υποκριτών)

Δημήτρης Γεωργόπουλος, Άλκης  Σαρακίνης

 

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Γεωργία Σακκά, Γεωργία Δουκλιά, Κέλλυ Πουλιάση, Φαίδρα Κοντογεώργου, Κων/να Βαρέλη, Ραφαέλα Σοφία, Ναταλία Τριανταφυλοπούλου, Ιωάννα Μαυραγάνη, Έλενα Τσερπέλη, Αγγελική Παπανδριανού, Φανή Παπαευσταθίου, Ντέμη Κατσαΐτη, Ευδοκία Γαρουφαλή, Λουκία Βεροπούλου, Αλεξάνδρα Παπαδάτου, Αναστασία Τσαγκαρουσιάνου, Αλέξης Γεωργιόπουλος, Θεόδωρος Φεραδούρος, Μίλτος Παπλάς, Ασημάκης Στρατόγιαννης

ΣΧΟΛΗ  ZUMBA

Χριστοδούλου Λευκή, Παξινού Ολίνα, Καρφή  Βιβή, Καράμπελα Πένη, Καραμπέρη Αντιόπη, Κουτράκη Σέβη, Γεωργακοπούλου Δέσποινα, Κουινη Ντία, Παπαχλιμιντζου Παρασκευή, Ζερβού Μέρφη, Χριστινα Λεμονιά, Τσιλιανου Ιωάννα

 

DJ’S

Τάκης  Αγγελόπουλος, Γιάννης Κανελλόπουλος, Στέφανος Νάσιος

 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή και τελάλης θα είναι ο Δημήτρης Χουρδούμης.

........

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς συντονίζεται από σήμερα η Πάτρα. Το Πατρινό Καρναβάλι του 2017 ξεκίνησε. Η τελετή θα γίνει στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.Η αρχή έγινε το πρωί με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, που με τον γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο και με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο και ακολουθώντας τη διαδρομή: Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, κατέληξε στο Δημαρχείο Πατρών για να παραδώσει το καρναβαλικό λάβαρο στο Δήμαρχο Πατρέων.

Μέσα σε γιορτινό κλίμα ο τελάλης, πλαισιωμένος από τη συνοδεία του (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και καρναβαλιστές) μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης της μεγάλης γιορτής στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και προσκαλώντας τον κόσμο στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Όπως προστάζει το έθιμο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο στην είσοδο του Δημαρχείου και η ανάρτησή του μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» εγκαινιάζοντας τη φετινή καρναβαλική περίοδο και προθερμαίνοντας το κλίμα για την βραδινή τελετή έναρξης.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2017  θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μετέδωσε μήνυμα χαράς, δημιουργίας και αγώνα με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και κάλεσε τους Πατρινούς να κατέβουν το βράδυ στις 9 στην πλατεία Γεωργίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Όλα είναι έτοιμα και η πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας περιμένει να υποδεχτούμε όλοι μαζί το Πατρινό Καρναβάλι 2017.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις