Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Επίγεια τελικά η διέλευση του τρένου;

Πάτρα: Επίγεια τελικά η διέλευση του τρένου;

Πληροφορίες για "κλείδωμα" της επίγειας χάραξης

Σε αναμονή του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη βρίσκονται οι τοπικοί φορείς για το σχέδιο διέλευσης του σύγχρονου τρένου μέσα από την Πάτρα.Πληροφορίες που επικαλείται η «Πελοπόννησος» θέλουν τις προμελέτες του ΟΣΕ να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν καταλήξει στη λύση της επίγειας διέλευσης.

Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ποικίλες εκδοχές για το πέρασμα του σύγχρονου τρένου παράλληλα της παραλιακής ζώνης.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον σχεδιασμό, μας είπαν ότι θα λειτουργήσει διπλή σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τον Αγιο Διονύσιο. Στη συνέχεια θα υπάρχει μονή γραμμή και μικτού εύρους (κανονική και μετρική).

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ από την Αθήνα, όταν ρωτήθηκαν πρόσφατα από την «Π», είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μερική βύθιση της γραμμής κατά μήκος του θαλασσίου μετώπου στο κέντρο της Πάτρας. Προφανώς, η βύθιση της τάξης του ενός μέτρου δεν συνιστά υπογειοποίηση. Συνεπώς, για τον σιδηροδρομικό φορέα η συγκεκριμένη διέλευση του τρένου λογίζεται ως επίγεια και θα προσομοιάζει κατά κάποιο τρόπο στη διέλευση του τραμ της Αθήνας.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία κεντρικού σταθμού στον Αγιο Διονύσιο και ενός μικρότερου εκεί που βρίσκεται σήμερα (Τριών Συμμάχων).

Από τον Αγιο Διονύσιο και μετά θα γίνεται διαχωρισμός της γραμμής σε δύο επίπεδα, ώστε να εξυπηρετείται και ο προαστιακός, που αποτελεί το πιο επιτυχημένο πείραμα του ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με κριτήριο την προτίμηση των χρηστών του. Επίσης, είναι προφανές ότι ο ΟΣΕ δεν συζητά την μη σύνδεση του σύγχρονου τρένου με το λιμάνι, για λόγους που αφορούν στη χρηματοδότηση του έργου, αλλά και την ανάγκη για ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.

 

Πάτρα:Το σενάριο για υπογειοποίηση  του τρένου για περίπου 2χλμ,οι διαμάχες του 1888, ο παλαιότερος σταθμός της πόλης και η ιστορία που...επαναλαμβάνεται- ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις