Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Δεν βγαίνουν στη σύνταξη γιατί είναι λίγα τα λεφτά-Οι χαμηλές συντάξεις και τα μειωμένα εφάπαξ κρατούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς στις θέσεις τους

Πάτρα:Δεν βγαίνουν στη σύνταξη γιατί είν...

Τα αντικίνητρα σώζουν προσωρινά την κατάσταση

Δεν ισχύει μόνο για το ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας», αλλά είναι γνωστό ότι οι γιατροί που εγκαταλείπουν  τις θέσεις τους στα νοσοκομεία λόγω συνταξιοδότησης, είναι σαφώς περισσότεροι από αυτούς  που προσλαμβάνονται. Όπως αναφέρει στο thebest.gr  o Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του νοσοκομείου Γιώργος Κακούρης, πάρα πολλοί γιατροί στον Άγιο Ανδρέα Πατρών, καθώς και σε άλλα δημόσια νοσηλευτικά  ιδρύματα, ενώ έ μπορούν να βγουν στη σύνταξη, δεν το κάνουν, καθώς αυτή είναι χαμηλή και τα εφάπαξ μειωμένα επίσης.

«Αν βγουν στη σύνταξη όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να το κάνουν καταρρεύσαμε.  Είναι γεγονός ότι το ΕΣΥ  στέκεται ακόμα από τα αντικίνητρα, που είναι η μειωμένη σύνταξη και το μειωμένο ΕΦΑΠΑΞ. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Άγιο Ανδρέα. Εμείς ήδη λειτουργούμε με -40% λιγότερους γιατρούς από αυτούς που προβλέπει το οργανόγραμμα».

Υπογραμμίζει ότι  ο ιατρικός πληθυσμός έχει γεράσει και φέρνει ως  παράδειγμα κλινική του Αγίου Ανδρέα, όπου η πυραμίδα έχει αναστραφεί κι αντί οι νεότεροι και χαμηλόβαθμοι γιατροί να είναι περισσότεροι, υπερτερούν αριθμητικά οι διευθυντές.Δηλαδή υπάρχουν , μία συντονίστρια διευθύντρια, δύο διευθύντριες, μία επιμελήτρια Α΄ και μία επιμελήτρια Β΄

Με αντικίνητρα παράλληλα πολλοί διευθυντές ενισχύουν το εφημεριακό σύστημα. Όπως εξηγεί ο Γιώργος Κακούρης οι διευθυντές μπορούν να μην κάνουν εφημερίες, ωστόσο αρκετοί προτιμούν να τις κάνουν γιατί η αμοιβή από τις εφημερίες είναι μεγαλύτερη από το διευθυντικό επίδομα.

«Με το φιλότιμο των εργαζομένων και από τα αντικίνητρα αντέχει ακόμα το σύστημα στην πράξη, γιατί το ΕΣΥ λογιστικά έχει καταρρεύσει», σημειώνει ο Πρόεδρος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Αγίου Ανδρέα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις