Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ WEEKEND 17 ΚΑΙ 18/ 12 ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΑΤΖΕΝΤΑ: ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ WEEKEND 1...

"45 Γιάννηδες", "Μικροαστοί" και το Κοντσέρτο της Πολυφωνικής

Γεμάτο από εκδηλώσεις με γιορτινό χρώμα είναι αυτό το σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016 αλλά πλούσια σε event είναι και όλη η τρέχουσα εβδομάδα έως τα Χριστούγεννα που φέτος πέφτουν Κυριακή.

Στο κείμενο που ακολουθεί εν συντομία θα αναφέρουμε μία επιλογή από όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, από πολιτιστικής/καλλιτεχνικής πλευράς στην Πάτρα.

Η Χριστουγεννιάτικη συναυλία των συνόλων του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ της Πάτρας. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Βυζαντινός Χορός, το σύνολο Δωματίου της Ορχήστρας Πατρών και το σύνολο παραδοσιακών οργάνων με υπεύθυνο τον Ευγένιο Βούλγαρη.

Οι προβολές του Χειμερινού Κινητού κινηματογράφου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων συνεχίζονται με την ταινία «Loreak – Λουλούδια» των Γιον Γαράνιο, Χοσέ Μαρί Γενάγα από την Ισπανία, παραγωγής 2014, η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στο γυμναστήριο του 48ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγυιά στις 21.00 ενώ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην «Αίγλη», στη Βέσο Μάρε στις 11 το πρωί στο πλαίσιο του ΣΙΝΕΑΚ θα γίνει προβολή μίας ταινίας έκπληξη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου Α’, το Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00 παίζεται η αξιόλογη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Μικροαστοί» του Μαξίμ Γκόρκι σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Κώστα Καζάκου με τον ίδιο να κρατά τον κεντρικό ρόλο του Μπεσσέμενοβ. Πλάι του ένας εκλεκτός θίασος με ονόματα όπως της Κοραλίας Καράντη, της Βίκυς Μαραγκάκη, της Μελίνας Βαμβακά και του Αλμπέρτο Φάις.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα παραστάσεων των "Μικροαστών" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

*Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στις 11 το πρωί παίζεται η διαλεκτή παράσταση «Οδυσσεβάχ» για όλη την οικογένεια. Το αριστουργηματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου έχει ανέβει από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου, στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων». Μάλιστα αυτή την Κυριακή η παράσταση θα έχει χαρακτήρα επίσημης πρεμιέρας.

Διαβάστε επίσης:

Ο "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

Συνεχίζονται και οι παραστάσεις από το σχήμα Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το «Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου. Το Σάββατο 17/12 θα παρουσιαστεί στις 19.00 στο χώρο του Γυμνασίου Αγ. Βασιλείου και την Κυριακή 18/12 στις 19.00 στο 4ο Λύκειο – Αρόη ενώ στις 22/12 στις 19.00 η διασκεδαστική παράσταση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στην οδό Φωκαίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει τις παραστάσεις του το «Άρμα Θέσπιδος», του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με "Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης"

Η παράσταση «45 Γιάννηδες» σε κείμενα των Κωνσταντίνου Μάγνη και του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τους Τάκη Τσίτσα, Μαρία Καραμάνη και τον Δημοσθένη Χριστόπουλο, σε σκηνοθεσία των Παναγιώτη Τσίτσα και Τ. Τσαρδάκα μετά το ντεμπούτο της στο The Best Comedy Week Festival 2016, ξεκίνησε να παίζεται κανονικά στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου. Το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στις 21.30. Παίζεται επίσης και τις Παρασκευές.

Διαβάστε ακόμα:

Και οι "45 Γιάννηδες" στο The Best Comedy Week! - Μια κωμωδία για τη σουρεαλιστική καθημερινότητα, παραγωγή του φεστιβάλ γέλιου της Πάτρας

*Το Σάββατο στις 18.00, στο act ο μοναδικός Μάγος-Κλόουν Πήτερ Μπαμ παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα, με τίτλο “Funny Magic Show 2: Ο Πήτερ Μπαμ και η Μηχανή του χρόνου».

Στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραισκάκη 149, δίνονται δύο τελευταίες παραστάσεις από την θεατρική ομάδα Υποκριτές, του κωμικού έργου «Ποιος σκότωσε τον William», το σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016, το Σάββατο στις 21.00 και την Κυριακή στις 19.00. Το αστείο όσο και πρωτότυπο κείμενο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου έχει σκηνοθετήσει ο Μίλτος Παπλάς.

Το Σάββατο 17/12/2016 στις 20.30 στην αίθουσα του Ωδείου της Φιλαρμονικής Πατρών στην Ρ. Φεραίου και Γκότση πραγματοποιείται η γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Να τα πούμε;».

Στο θέατρο Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη, την Κυριακή 18/12 θα παιχθεί η παιδική παράσταση «Ο Μολυβένιος στρατιώτης» στις 11.30 το πρωί και στις 15.00 το απόγευμα. Το εισιτήριο στην προπώληση κοστίζει 7 ευρώ και 9 ευρώ στο ταμείο.

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, το opera art, στούντιο όπερας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με υπεύθυνο τον Μίχαελ Ζάιμπελ θα παρουσιάσει την μουσική γιορτινή βραδιά «Άγια Νύχτα» στις 19 και 20/12 στις 21.00. Συμμετέχουν οι μονωδοί του στούντιο όπερας.

Την Τετάρτη 21/12 στις 20.00 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων σειρά θα έχει η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ με τίτλο «Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι». Σημαντική συμβολή στην παράσταση έχει και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Αν και τα εισιτήρια είναι όλα προπωλημένα, δεν γίνεται να μην συμπεριλάβουμε στην ατζέντα το Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών με συνολικά 350 ερμηνευτές που φέτος θα λάβει χώρα δύο βραδιές, το Σάββατο 17/12 στις 20.00 και την Κυριακή 18/12 στις 19.30. Θα εμφανιστούν και οι καταξιωμένοι σολίστ Ειρήνη Καράγιαννη, Ήρα Ζέρβα και ο Πατρινός βαρύτονος Χάρης Ανδριανός, εκ των βασικών καλλιτεχνικών στελεχών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Το σαββατοκύριακο το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής – Θα λάβουν μέρος 350 ερμηνευτές

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Κυριακή στις 10.30 το πρωί υπάρχει η παιδική εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά θα ακούσουν τη νέα περιπέτεια του καλικάντζαρου Βερβελούδη και θα δημιουργήσουν ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στο Μουσείο αναμένεται την Τρίτη 20/12 στις 11 το πρωί και η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία θα εγκαινιάσει την έκθεση για το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε Αχαΐα και Ηλεία.

Μουσικά, ο μπλουζίστας από το Σικάγο Michael Dotson θα εμφανιστεί το Σάββατο 17/12 στις 22.00 στο Ghetto, στην οδό Ευμήλου, κοντά στην ΔΕΗ, στον ίδιο χώρο την Κυριακή το βράδυ σειρά θα πάρουν οι 2002GR σ’ ένα μοναδικό πρόγραμμα ενώ την Τρίτη 20/12 στις 21.30 η ερμηνεύτρια Άννη Ονουφρίου και η πιανίστα και συνθέτις Σοφία Καμαγιάννη θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Όσα η στιγμή θα φέρει…».

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΝΗ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ GUETTO ΤΡΙΤΗ 20/12

Στη Γιάφκα στο τέρμα Κανάρη κάτω από τα Ψηλαλώνια την Κυριακή 18/12 το βράδυ θα εμφανιστούν live οι Motorama ενώ η Nassia & the VIPerformers θα εμφανιστούν το Σάββατο στις 22.00 στο Royal-παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων και την Κυριακή μετά τις 20.00 στην Ποικίλη Στοά στην Ρ. Φεραίου.

Στο Royal αναμείνατε την παραμονή των Χριστουγέννων και την Κυριακή ανήμερα τα Χριστούγεννα 25/12 το βράδυ, σ’ ένα λαμπερό, γιορτινό ρεβεγιόν την Πατρινή περφόρμερ και ερμηνεύτρια Νίνα Λοτσάρη.

Να μην ξεχάσουμε ακόμα ότι στο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β το Σάββατο 17/12 μετά τις 21.30 θα υπάρχει live των Lost Bodies ενώ στον ίδιο χώρο την Δευτέρα 19/12 στις 21.30 θα παρουσιαστεί μία φημισμένη παράσταση από την Αθήνα με τίτλο «Για την Ελένη» με την Μαρία Κίτσου σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Στο δε Χριστουγεννιάτικο χωριό στην οδό Ανθείας 38, στην Πάτρα που ήδη λειτουργεί και έχει ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 17/12 μετά τις 18.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν ένα live – έκπληξη οι Master Tempo.

*Στα εικαστικά, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στην οδό Μαιζώνος, συνεχίζεται η εξαιρετική έκθεση με έργα (κυρίως μεγάλων διαστάσεων) τριών ξεχωριστών δημιουργών, των Στέφανου Δασκαλάκη, Μιχάλη Μαδένη και Γιώργου Ρόρρη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ- ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο "ΜΑΓΙΚΟΣ" ΠΟΡΤΡΕΤΙΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ, ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εντυπωσιακή η έκθεση Μαδένη, Ρόρρη και Δασκαλάκη στην Πάτρα - Την επισκέπτονται και μαθητές σχολείων

Στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, φιλοξενείται έκθεση με ζωγραφικά έργα του Αλέξη Κυριτσόπουλου, έως και τις 18 Ιανουαρίου 2017 ενώ στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, εκτός από το γιορτινό art project Art Fare, με πρωτότυπα έργα εικαστικών δημιουργών σε συμβολικές τιμές, λειτουργεί και έκθεση με γούρια για το 2017 φτιαγμένα από τη Νάγια Χατήρα αλλά και πρωτότυπα γούρια σε σαπούνι ελαιόλαδου συνδυασμένα με φύλλα χρυσού, φιλοτεχνημένα από την Dimitra-natural/Μιμίκα Χριστοδουλοπούλου.

Στο Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου στην Καρόλου και Όθωνος Αμαλίας την Κυριακή 18/12 θα λειτουργήσει το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο bazaar χειροτεχνών, από τις 10 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ με πολλές όμορφες εκπλήξεις.

*H Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την Δευτέρα 19/12 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων, επίσης θα μπει στο γιορτινό, Χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών. Θα συνδυάσει τις προβολές του φιλμ «Ο Χορευτής» του Στίβεν Κάντορ με βασικό πρόσωπο τον Ουκρανό χορευτή Sergei Polunin, με κρασί και σνακ που θα προσφερθεί στους σινεφίλ από τις 20.00 έως περίπου και τις 23.00. Οι προβολές όπως πάντα είναι προγραμματισμένες για τις 18.00, τις 20.15 και τις 22.30.

Διαβάστε ακόμα:

"O XOΡΕΥΤΗΣ" ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΣΝΑΚ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

*Τέλος να μην παραλείψουμε και το ειδικό event που έχει ετοιμάσει το thebest.gr για τη Δευτέρα 19/12/2016 στις 20.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Ρ. Φεραίου κοντά στην Κολοκοτρώνη όπου σε χαρούμενη, γιορτινή ατμόσφαιρα θα παρουσιαστεί η καινούρια έκδοση του The Best που είναι ένα who is who της ομάδας της Παναχαικής.

Διαβάστε ακόμα:

Την Δευτέρα παρουσιάζεται η Συλλεκτική έκδοση του Best για την Παναχαϊκή - Το Who is Who της ομάδας στο Επιμελητήριο

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Οι Μικροαστοί".

"Οι Μικροαστοί".

"Οι Μικροαστοί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture