Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Πάνω από 8.000 περπάτησαν στην Πάτρα για τη ζωή - Η ανθρωπογεωγραφία του Pink the City 2016

Δυτική Ελλάδα: Πάνω από 8.000 περπάτησαν...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού "Άλμα Ζωής",που ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Το ποτάμι ήταν ροζ και το μήνυμα που εστάλη ήταν ένα και ξεκάθαρο. ΖΩΗ. Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού "Άλμα Ζωής" Αχαΐας διοργάνωσε την Κυριακή το Pink the City 2016, ενάντια στον καρκίνο του μαστού και υπέρ της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που σώζει κυριολεκτικά ζωές. Ο τέταρτος περίπατος ζωής, που ξεκίνησε από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και κατέληξε στον μόλο της Αγίου Νικολάου χαρακτηρίστηκε από πολλή και ποικίλη συμμετοχή.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Λιολιώ Κολυπέρα, μιλώντας στο thebest.gr η συμμετοχή στο τέταρτο Pink the City ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 8.000 και ήταν άτομα κάθε ηλικίας από παιδιά μέχρι νέους και μεγαλύτερες γυναίκες αλλά και άνδρες.

Συμμετοχές οργανωμένες και μεμονωμένες από την Πάτρα, το Αίγιο, τη Δυτική Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ελευσίνα, την Ιθάκη, την Αρκαδία. Η Λιολιώ Κολυπέρα δεν κρύβει τη χαρά της για συμμετοχές όπως αυτές φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ "γιατί αυτό σημαίνει ότι το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού περνά στις νέες γενιές, ενώ υπογραμμίζει μετη σημασία της συμμετοχής και ανδρών στο Pink the City.

"Εμείς δεν απευθυνόμαστε μόνο στις γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση και οι άνδρες δεν τον γνωρίζουν. Η γυναικεία ανατομία μας βοηθά να τον ψηλαφίσουμε, ενώ τους άνδρες όχι. Όμως  δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση". Και συμπληρώνει: "Είμαστε πολύ χαρούμενες για το Pink the City 2016 κι ευχόμαστε λιγότερους καρκίνους στην περιοχή και λιγότερα μέλη στο Σύλλογο που θα έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Αντιθέτως θέλουμε περισσότερα μέλη - αρωγούς, για να φωνάξουμε μαζί για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση".

Πάτρα: Το ροζ "ποτάμι" χρωμάτισε την πόλη κι έστειλε μήνυμα ζωής - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ από το Pink the City

Πάτρα: Αυτά είναι τα μπλουζάκια για το "Pink the city 2016" - Thebest.gr

Στ΄ αριστερά η Λιολιώ Κολυπέρα

Στ΄ αριστερά η Λιολιώ Κολυπέρα

Στ΄ αριστερά η Λιολιώ Κολυπέρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις