Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Χάσαμε τ΄ασθενοφόρα,στοπ!Στήνεται καραβάνι υγείας τον Νοέμβριο. Διακομιδές με ζώα, μπουλντόζες και αγροτικά

Δυτ. Ελλάδα: Χάσαμε τ΄ασθενοφόρα,στοπ!Στ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ακάλυπτες απομακρυσμένες περιοχές της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας

Καραβάνι υγείας αντίστοιχο με αυτό που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, τον Νοέμβριο,σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr και με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία κι το ΕΣΥ. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται κι ένα  χάπενινγκ στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία απεργούν και το πρωί θα γίνει στην Αθήνα το καραβάνι της υγείας, που θα ξεκινήσει από το ΕΚΑΒ θα περάσει έξω από νοσοκομεία και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα θα συμμετέχουν κι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. Για την περιφέρεια προβλέπεται απεργία και για την Αττική στάση εργασίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ η οποία αναδεικνύει τα προβλήματα με την έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ η κατάσταση στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι μάλλον επικίνδυνη και οι διακομιδές γίνονται με καρότσες αγροτικών , μπουλντόζες και μουλάρια.

 

EΚΑΒ 3ης Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος.

«Καλύπτει πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς).
Διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 15 - 20 έτη και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα.Δεν προμηθεύτηκαν καινούργια. Είναι στις περιοχές που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.
Είναι από τις περιοχές που πάνω από τη ζωή των πολιτών υπερίσχυσαν τα συμφέροντα.


Από τα 48 Ασθενοφόρα που έχει στη διάθεσή της, η Διεύθυνση ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας τα 18 ασθενοφόρα έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλάβες.Λιάζονται μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας (σχετικές φωτογραφίες).
Σε καθημερινή βάση 5 ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεργία αυτοκινήτων προς επισκευή, καθ’ ότι σαράβαλα. Το κονδύλι του έτους 2016 που δόθηκε για ανταλλακτικά και συντήρηση των Ασθενοφόρων είναι συνολικά 60.000€.
Ξοδεύτηκαν 47.000€ έως τώρα και μένουν άλλες 13.000€.


Σε λίγες ημέρες τελειώνουν τα χρήματα και όλα τα ασθενοφόρα θα είναι ακινητοποιημένα.
Εξαιτίας των ακινητοποιημένων ασθενοφόρων (50%του συνόλου) μένουν ακάλυπτοι αρκετοί τομείς (περιοχές). Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλονιά.
Ουαί κι αλίμονο σε όποιον αρρωστήσει!!!
Οι διακομιδές στις συγκεκριμένες περιοχές τουλάχιστον έως ένα σημείο γίνονται με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες από απομακρυσμένα ορεινά χωριά, αγροτικά και ιδιωτικά οχήματα.
Ο θεός βοηθός!!!

Η ασθενής μπήκε στον "κουβά" της μπουλντόζας ... - Thebest.gr

Το «τρίο της συμφοράς» (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) που χειρίζεται τις τύχες της Δημόσιας Υγείας δεν είναι ικανοί να μοιράσουν «δυο γαϊδουριών άχυρα».
Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ανακατανομής ασθενοφόρων από περιοχή σε άλλη περιοχή. Τα έχουν στις βιτρίνες των κτιρίων των Περιφερειακών ΕΚΑΒ, χωρίς να χρησιμοποιούνται να τα βλέπουν οι κάτοικοι.
Είναι ιδιοκτησία των Διοικητικών Περιφερειών λένε. Αφού ανήκουν στις Διοικητικές Περιφέρειες πως τα εγκαινίασε ο κος Πολάκης;
Ασφαλώς και μπορούν να ανακατανεμηθούν τα Ασθενοφόρα. Πρέπει όμως να γίνει μια σοβαρή κυβερνητική προσπάθεια. Αλλά οι Υπουργοί είναι μόνο για βρισιές και ψευτιές!!! Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι νευραλγική για να μένει στα χέρια των ανικάνων.
Ότι πιάσουν στο χέρι τους το καταστρέφουν!!! Προχειρότητα στο μεγαλείο τους.
Τι κάνουν;
Παίρνουν καινούρια Ασθενοφόρα από απομακρυσμένα, ορεινά Κέντρα Υγείας που ακόμη και τα καινούργια δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν (service, καύσιμα), τα αντικαθιστούν με παλιά, χωρίς όμως να προβλέψουν χρήματα συντήρησης. Ως εκ τούτω μένουν ακινητοποιημένα από βλάβες και οξύνεται το πρόβλημα αντί να λύνεται (π.χ. Κ.Υ. Ν. Μαγνησίας).
Πεθαίνουν οι άνθρωποι και «τρία πουλάκια κάθονται» από τη μεριά της κυβέρνησης.
Αναφέρουμε μία διακομιδή, όπως στην ταινία του Μαυρογιαλούρου, μέσα από βουνά και λαγκάδια. Μέσα Σεπτέμβρη 2016 από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας. Γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθει στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στο κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου.
Τόσο σύγχρονα. Τόσο γρήγορα!!!
Ήταν τυχερή και έζησε!!!
Που είναι η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια!!! Σε άλλες περιπτώσεις οι διακομιδές γίνονται με μουλάρια!!!
Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά σε όλες τις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Κώστας Πετρόπουλος, Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας και σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ περιοχές όπως τα Καλάβρυτα είναι στο έλεος του Θεού.Αν χρειαστεί ασθενοφόρο θα πρέπει να κληθεί από το Αίγιο ή την Πάτρα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χρόνο που απαιτείται και ιδιαίτερα το χειμώνα, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, ενώ παρατηρεί το εξής παράδοξο. Να μην αποστέλλονται περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα, με ασθενοφόρα και να αποστέλλονται οχήματα σε άλλα μέρη όπου δεν υπάρχει προσωπικό με αποτέλεσμα να μένουν παροπλισμένα και φέρνει παράδειγμα ταΓιάννενα.

Για την αυριανή απεργία το Σωματείο Ιπποκράτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Η  ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του συστήματος με τις μεγάλες ελλείψεις ΥΛΙΚΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΩΝ και όχι μόνον.

ü  Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ με τις τεράστιες ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς, η επικείμενη Κινητικότητα, οι μετακινήσεις και τα παράνομα παράλληλα καθήκοντα.

ü  ΤΑ ΕΚΚΡΕΜΗ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, όπου η κυβερνητική ολιγωρία και αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τα εκάστοτε χρονοδιαγράμματα.

ü  Η ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ με τις πάμπολλες καθημερινές παρανομίες και γενικά τα πάμπολλα άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό.

ΜΑΣ    Ο Δ Η Γ Ο Υ Ν

Στην ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 6ης/10/16

όπου ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛOI

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΕΠΙΣΗΣ

Στην  Π Ο Ρ Ε Ι Α   Σ Ω Τ Η Ρ Ι Α Σ  του  Ε.Σ.Υ

στο γνωστό ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ

που αυτή τη φορά 6 Οκτ. 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ στην ΑΘΗΝΑ.

Δηλώσεις Συμμετοχής για την ΠΟΡΕΙΑ της Αθήνας Καθημερινά k΄ μέχρι την Τετάρτη 5/10/16 στις   12 το μεσημέρι στο Σωματείο  k΄ τα μέλη του Δ.Σ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις