Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερχονται οργανογράμματα και αξιολόγηση δομών στους Δήμους

Ερχονται οργανογράμματα και αξιολόγηση δ...

Συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΕΕΤΑΑ

Οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ΕΕΤΑΑ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα στελέχη της.

Η συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΕΕΤΑΑ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, θα έχει να κάνει με την διοικητική αναδιοργάνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και με την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι, για να λειτουργήσει σωστά η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οργανογράμματα λειτουργίας των δήμων, αλλά και να γίνει αξιολόγηση των δομών τους, σε σχέση με την επικείμενη αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Στο θέμα της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης, διαπιστώθηκε ότι, υπάρχει «κοινός τόπος» μεταξύ Υπουργείου και ΕΕΤΑΑ, καθώς και οι δύο φορείς λειτουργούν παραπλήσια προγράμματα.

Ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θέμα αυτό και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην εκπαίδευση των υπαλλήλων κατηγορίας ΔΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, τόνισε ότι, σε πολλά ζητήματα χρειάζεται η πολιτική βούληση και η συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον θεσμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, αναφέρθηκε, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η εταιρία για την ανασυγκρότησή της, την επιδίωξη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αναπτυξιακό τομέα που σχετίζεται με την Αυτοδιοίκηση, τη διοικητική αναδιοργάνωση, τις μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη», αλλά και με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε το μεγάλο έργο της φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, που αφορά τουλάχιστον 81.000 παιδιά.

Ο κ. Γκοτσόπουλος τόνισε ότι, υπάρχει άριστη συνεργασία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς πολλά από τα προγράμματα αυτά πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, τα στελέχη της εταιρίας ανέπτυξαν τις απόψεις τους σχετικά με την επικείμενη συνεργασία που μπορεί να έχει η εταιρία με το Υπουργείο και ταυτόχρονα για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην όλη προσπάθεια για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

epoli.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις