Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

''Πρωταθλήτρια'' Ευρώπης η Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών- Δείτε φωτογραφίες

''Πρωταθλήτρια'' Ευρώπης η Λέσχη Ρομποτι...

Απέσπασε την πρωτιά ανάμεσα σε 650 συμμετέχοντες σε διαγωνισμό στην Εσθονία

Χρονιά διακρίσεων αποτέλεσε το ακαδ. Έτος 2015-16 για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου μας. Η ομάδα εργάστηκε μεθοδικά και κατάφερε να αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής, μεταξύ των οποίων:

- η 1η θέση για το ρομπότ “Δρομέας 2S” στην κατηγορία Enhanced  Line Following του διαγωνισμού Robotex ο οποίος διεξήχθη στην Εσθονία με 17 κατηγορίες και πάνω από 650 συμμετέχοντες και αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής στην Ευρώπη.

- η 1η και 3η θέση για τα ρομπότ “Δρομέας  Max” και “Δρομέας Aero” μεταξύ μεγάλου συναγωνισμού με περισσότερα από 120 ρομπότ στην κατηγορία Line Following του διαγωνισμού ITURO ο οποίος διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλες επιτυχίες της ομάδας την φετινή χρονιά ήταν η 4η θέση με το ρομπότ “Ήφαιστος”  στην κατηγορία Fire Fighting του ITURO16, η 6η θέση του “Δρομέα 2” στην κατηγορία Line Following του Robotex15 και η συμμετοχή στον τελικό της κατηγορίας Line Following του διαγωνισμού Robot Challenge 2016, ο οποίος διεξήχθη στην Βιέννη και αποτελεί έναν από τους πιο απαιτητικούς και αναγνωρισμένους διαγωνισμούς παγκοσμίως, όπου ο “Δρομέας  Max” αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική συμμετοχή.

Τα ρομπότ σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν και προγραμματιστήκαν εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο με χρήση μεταξύ άλλων της τεχνολογίας Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3D-Printing) από τα μέλη της ομάδας, η οποία εδρεύει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών αποτελείται από 15 φοιτητές κυρίως της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά και της Σχολής Θετικών επιστημών και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των Φώτη Δημέα (υποψ. Διδάκτορα Μηχανολόγων Μηχανικών) και Αλέξανδρου Κουρή (Διπλ/χου Μηχανικού Η/Υ) και την επιστημονική επίβλεψη του καθ. κ.Νίκου Ασπράγκαθου.

Η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στο εργαστήριο της Λέσχης Ρομποτικής, ενώ τα μέλη της εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου για την ουσιαστική υποστήριξη τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις