Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ανακοίνωση της οργάνωσης μελών ΑΕΙ – ΤΕΙ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την απώλεια του Σπύρου Κρίβα

Η ανακοίνωση της οργάνωσης μελών ΑΕΙ – Τ...

"Καλό ταξίδι σύντροφε"

Το στερνό αντίο στον σύντροφό τους λένε τα μέλη ΑΕΙ – ΤΕΙ του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στον Σπύρο Κρίβα ο οποίος σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έφυγε την Πέμπτη 23 Ιουνίου ξαφνικά από τη ζωή ο αγαπητός φίλος, σύντροφος, καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Σπύρος Κρίβας, σε ηλικία 67 ετών. Οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών, ανέπτυξε πολυσχιδή δραστηριότητα για δεκαετίες ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1949, αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1973, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως το 1976 και έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Πανεπιστήμιο Iohann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρτης στην Παιδαγωγική, Παιδαγωγική Ψυχολογία, Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Συμβουλευτική της Σταδιοδρομίας, Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και Μεθοδολογία των Κοινωνικών Επιστημών. Το 1985 ανακηρύχτηκε Διδάκτορας στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στο Σχολικό –Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική, την Επικοινωνία και τη Έρευνα των Ανθρωπίνων Συστημάτων.

Το 1989 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Επίκουρος, Αναπληρωτής και Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Από το 1990 διεύθυνε τη Μονάδα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπήρξε μέλος και αντιπρόεδρος της ΕΛΕΣΥΠ ( Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού), μέλος του Δ.Σ. του Κλάδου Συμβουλευτική Ψυχολογία της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Πολύγλωσσος, διετέλεσε για εννέα χρόνια εκπρόσωπος της Ελλάδας στο εκτελεστικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στα Πανεπιστήμια (FEDORA, Federation Européen de l’Orientation Académique), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (American Counseling Association), της Γερμανικής Εταιρείας Συστημικής Συμβουλευτικής (Deutsche Gesellschaft fuer Systemische Beratung) και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου 3 ευρωπαϊκών περιοδικών Συμβουλευτικής. Τέλος, ήταν για πολλά χρόνια Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, ο Σπύρος δημοσίευσε άρθρα και βιβλία όπως: Παιδαγωγική Επιστήμη: Βασική θεματική, Οικολογικοποίηση των σχολικών εγχειριδίων και της σχολικής πρακτικής, Βασικά θέματα παιδαγωγικής επιστήμης. Ως ενεργός πολίτης και εκπαιδευτικός έδωσε δεκάδες διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανήσυχος εκπαιδευτικός βρισκόταν κοντά στους συναδέλφους του προσπαθώντας πάντα να βάλει το λιθαράκι του για να γίνει η εκπαίδευσή μας καλύτερη. Λάτρης της μουσικής διετέλεσε Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας από το 2005 ως το 2008. Άνθρωπος ζωντανός, ιδιαίτερα αγαπητός, με πηγαίο χιούμορ ήταν πάντα παρών με τον καλό του λόγο για να συνδράμει φοιτητές και φίλους.

Ο Σπύρος ήταν, τέλος, οραματιστής. Πίστευε ότι αξίζουμε έναν κόσμο καλύτερο και εργαζόταν σκληρά γι αυτό. Ενταγμένος από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ανανεωτική Αριστερά, το ΚΚΕεσωτερικού, την ΕΑΡ, το Συνασπισμό και κατόπιν στο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίσταζε ποτέ να παρέμβει στα κοινά και να διατυπώσει το δικό του τεκμηριωμένο, αιχμηρό κριτικό λόγο. Αντισυμβατικός και αντικομφορμιστής έδωσε για δεκαετίες τον δικό του αγώνα του για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις