Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στo Χελμό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- Συνεχής ενημέρωση

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου στo Χελμ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Στο νοσοκομείο του Ρίου οι δύο τραυματίες

14.49 Όπως μας ενημερώνει ο  κ. Αλέξης Λεχουρίτης, υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, το μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες κατέπεσε στην αρχή του παρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου του Χελμού. Το πλήρωμα το αποτελούσαν δυο άνδρες ηλικίας 30-35 ετών.

Οι τραυματισμένοι είχαν τις αισθήσεις τους την ώρα του απεγκλωβισμού τους. Χρησιμοποιήθηκαν διασωστικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους από την Π.Υ.Καλαβρύτων.

Η  κινητοποίηση ήταν άμεση από την στιγμή που ελήφθη το σήμα για την πτώση του αεροσκάφους (σήμα 12:00 πμ,άφιξη διασωστικών συνεργείων 12:20πμ.).

Στο σημείο έφθασαν δυο ελικότερα της Π.Α,δυνάμεις της Π.Υ.Καλαβρύτων,του Α.Τ.Καλαβρύτων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων.

Για την μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα super puma.

13:50 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν τύπου "Τσέσνα", και είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο σημείο της συντριβής κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας που ερευνά τα αίτια της πτώσης, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν ως πιθανότερο αίτιο τον στροβιλισμό.

12:50 Πριν από πέντε λεπτά έπεσε στην περιοχή του Χελμού μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες. Οι επιβάτες, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαϊας Δημήτρης Φιλιππάτος, είναι πολύ σοβαρά τραυματισμενοι.

Οι τραυματίες είναι δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας Πατρινός ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και ο δεύτερος είναι από την Πάτρα.

Μόλις προσγειώθηκε το super puma το οποίο και παρέλαβε τον ένα τραυματία για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο δεύτερος τραυματίας απεγκλωβίστηκε πριν από λίγα λεπτά ενώ κατέφτασε και το δεύτερο super puma, το οποίο και τον μεταφέρει άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα ο δεύτερος τραυματίας, είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης.

Πρώτη δημοσίευση: 12:50

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις