Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι αλλάζει τους επόμενους μήνες στο Δημόσιο - Πώς θα γίνουν καταργήσεις - συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών- Το νέο πλαίσιο για μετατάξεις & αποσπάσεις υπαλλήλων

Τι αλλάζει τους επόμενους μήνες στο Δημό...

fast track διαδικασίες

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη έτοιμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για την «κινητικότητα», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουνίου, ενώ ήδη ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκης, έχει αποστείλει οδηγίες προς του γ.γ. των Υπουργείων, για τη διαμόρφωση των νέων Οργανισμών στα Υπουργεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους εποπτευόμενους Φορείς.

Τα χρονοδιαγράμματα ορίζουν ψήφιση της «κινητικότητας» μέχρι το τέλος Ιουνίου και μέχρι τα τέλη του 2016, τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων.

Παράλληλα, το Υπουργείο προετοιμάζει ριζικές αλλαγές με συγχώνευση και κατάργηση ειδικοτήτων και κλάδων των υπαλλήλων του Δημοσίου, με στόχο την διευκόλυνση της «κινητικότητας» μεταξύ των Υπηρεσιών.

Με την πλήρη καταγραφή προσωπικού ανά ειδικότητα και οργανογραμμάτων και με υπολογισμό των συνταξιοδοτήσεων σε βάθος 5ετίας, το Υπουργείο Δ.Μ. θα μπορεί να προγραμματίσει τις νέες προσλήψεις, αλλά και τη μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού.

Οι βασικοί άξονες, βάσει του ρεπορτάζ του Έθνους, πάνω στους οποίους θα διαμορφωθούν τα νέα οργανογράμματα, περιλαμβάνουν 6 βήματα τα οποία θα ακολουθήσουν οι Υπηρεσίες και οι πολιτικοί Προϊστάμενοι, τα οποία είναι:

  1. Πλήρης καταγραφή των Υπηρεσιών, των Δομών και του έργου που αποδίδουν.
  2. Κατάργηση και συγχώνευση Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων ύστερα από αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας τους, χωρίς απολύσεις, ωστόσο, προσωπικού.
  3. Προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών.
  4. Τέλος, στη σύσταση νέων Ειδικών Γραμματειών και Ν.Π.Δ.Δ.
  5. Επιτελικό Κράτος – Αποκέντρωση Υπηρεσιών.
  6. Μία διοικητική δομή σε κάθε Υπουργείο – Αναβάθμιση των τεχνολογιών πληροφορικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις