Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής. Κάπως έτσι αισθάνομαι σε όλη μου τη ζωή!»

«Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος ερασ...

Ο Πατρινός Χρήστος Κωνσταντόπουλος συναντά τον Καββαδία και μιλά στο thebest.gr

Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μαζί του καταλαβαίνεις ότι δεν του λείπει το θάρρος και ο ενθουσιασμός για να πετύχει τα όνειρά του. Τραγουδά από μικρός και τώρα πια όχι μόνο στο σπίτι τους ή για τους φίλους του μόνο. Και γι΄αυτούς, αλλά πια αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κοινού, όταν αυτός ανεβαίνει στη σκηνή είτε στην Πάτρα, είτε στην Αθήνα, είτε αλλού. Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος είναι από τις περιπτώσεις των καλλιτεχνών εκείνες, που από μικροί έλεγαν ότι θα πιάσουν το μικρόφωνο. Και το έκαναν. Στις 29 Μαΐου συναντά τον Καββαδία μέσα από ένα αφιέρωμα που θα γίνει στην Πάτρα και αυτή ήταν απλά η αφορμή για να συζητήσουμε μαζί του και να τον γνωρίσουμε καλύτερα

 

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

 

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι της μουσικής; Είσαι από τις περιπτώσεις καλλιτεχνών, όπου από μικρός  ήξερες τι ήθελες να ακολουθήσεις;

 

«Χωρίς κανένα συγκεκριμένο λόγο, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τραγουδούσα. Αυτό με έκανε χαρούμενο σαν παιδί. Έλεγα από πολύ μικρός ότι θα γίνω τραγουδιστής. Ήμουν ένα εξωστρεφές και τολμηρό παιδί. Οι γονείς μου ήταν ανένταχτοι και ασυμβίβαστοι κι έτσι μάλλον απέκτησα μια ελευθερία έκφρασης που με έκανε να έχω όνειρα και να πιστεύω πολύ στον εαυτό μου».

 

Μίλησε μας για τα χρόνια της Πάτρας. Γεννήθηκες και μεγάλωσες εδώ. Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια; Πού σύχναζες;  Ένιωθες κάποια στιγμή να σε «πνίγει»; Τι σου λείπει τώρα που μένεις στην Αθήνα;

 

«Ήταν ωραία και έντονα τα παιδικά μου χρόνια. Πολύ παιχνίδι στην πλατεία της γειτονιάς μου. Μια από τις πιο δυνατές μου μνήμες είναι οι χορευτικές παραστάσεις στις οποίες συμμετείχα από 5 χρονών. Προετοιμαζόμασταν όλο το χρόνο και το καλοκαίρι δίναμε παραστάσεις παραδοσιακών χορών. Έμαθα τι θα πει ομάδα, δημιουργικότητα, πρόβες, σκληρή δουλειά, τι θα πει να εκτίθεσαι στον κόσμο και να εισπράττεις το χειροκρότημα.Από τα 19 μου χρόνια ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά. Ήμουν τυχερός γιατί η πρώτη μου μεγάλη δουλειά ήταν στο ιστορικό ‘’Χάραμα’’ και μπήκα κατευθείαν στα βαθιά. Έπειτα, η μία δουλειά έφερνε την άλλη και πια ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό έχω ανάγκη να  κάνω στη ζωή μου. Η Πάτρα, δεν με ‘’έπνιξε’’ σαν πόλη, απλά στον δικό μου χώρο έχει ‘’ταβάνι’’. Ήθελα να ανέβω στην Αθήνα, να κάνω δίσκους, να συνεργαστώ με καλλιτέχνες που θαύμαζα από παιδί, να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Παρόλο, που δεν είχα κατευθύνσεις από ανθρώπους του χώρου, παίρνοντας ρίσκα και ακολουθώντας πεισματικά την καρδιά μου, κατάφερα να πραγματοποιήσω πολλά από τα όνειρά μου και να συνεργαστώ με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Νότης Μαυρουδής. Δεν μου λείπει τίποτα από την Πάτρα γιατί φροντίζω να έρχομαι συχνά να βλέπω την οικογένειά μου και τους φίλους μου αλλά και να δίνω παραστάσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω κάνεις πολλές εμφανίσεις στην πόλη μου και χαίρομαι γιατί οι Πατρινοί με στηρίζουν και με αγαπάνε πολύ. Βέβαια, έχω τον πήχη πολύ ψηλά ως προς την πρωτοτυπία και την αισθητική των παραστάσεών μου και πάντα φροντίζω να τους δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

Επιστρέφεις στην Πάτρα για ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία. Μίλησε μας για τη νέα συνάντηση σου με το κοινό της πόλης από την οποία κατάγεσαι.

 

«Ήταν μια πρόταση που μου έγινε από τη Μέλπω Βικάτου η οποία ηγείται του Πατρινού Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου ‘’Αντηχώ’’. Με είχε ακούσει στην παράσταση ‘’Προορισμός’’ και τότε σκέφτηκε ότι θα μπορούσα να μοιραστώ το όνειρό της, ένα αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία. Πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά της οποίας την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Νίκος Δημογιάννης όπου δίνει μία πιο πρωτότυπη και φρέσκια πνοή στα τραγούδια. Συμμετέχουν 6 σπουδαίοι μουσικοί της πόλης και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση η οποία δραστηριοποιείται ενεργά σε σημαντικές παραστάσεις της Πάτρας. Η παράσταση αυτή είναι από τις πιο επαγγελματικές δουλειές που γίνονται στην πόλη και είμαι σίγουρος ότι το Πατρινό κοινό, αυτή την Κυριακή στις 20.30, στο Royal Theater στην Ακτή Δυμαίων, θα έρθει και θα ταξιδέψει μέσα από τα τραγούδια του ποιητή των θαλασσών».

 

Ποιός είναι ο αγαπημένος στίχος του Καββαδία για σένα και γιατί;

 

«‘’Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής’’. Κάπως έτσι αισθάνομαι σε όλη μου τη ζωή!».

Νίκο Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου έχουν τραγουδήσει σπουδαίοι καλλιτέχνες, με τον Σταυρό του Νότου να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την μεγάλη απήχησή του σε πωλήσεις, αλλά και για την αποδοχή και τη διαχρονικότητά του. Πώς αντιμετωπίζεις αυτή την πρόκληση. Πώς προσεγγίζεις τον Καββαδία, Φοβάσαι τη σύγκριση σε επίπεδο ερμηνείας;

 

«Πάντα προσεγγίζω με σεβασμό όλα τα τραγούδια των μεγάλων δημιουργών και ποιητών. Έχω μελετήσει από παλιά τόσο το έργο του Καββαδία όσο και τη ζωή του μέσα από το βιβλίο του ‘’Η βάρδια’’ καθώς και τα ποιήματά του. Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος με είχε ακούσει πριν κάποια χρόνια να τραγουδάω ένα τους τραγούδι και με είχε συγχαρεί προσωπικά. Μου είχε πει ότι έχεις την κατάλληλη θεατρικότητα, αίσθημα αλλά και την ροκιά της ψυχής που απαιτείται γι’ αυτό το ύφος. Άκρως τιμητικά λόγια από έναν σημαντικό συνθέτη. Αισθάνομαι ότι ιδιοσυγκρασιακά όλος ο Καββαδίας είναι πολύ κοντά μου. Κι εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους».

 

 

Έχεις καλλιτέχνη πρότυπο και ποιον και γιατί;

 

«Θαυμάζω πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όμως ποτέ δεν ήθελα να μοιάσω σε κάποιον συγκεκριμένα. Από μικρός ήθελα να ακολουθήσω έναν δρόμο που θα είναι αμιγώς δικός μου. Παρόλο που μελέτησα πολλές φωνές στην εφηβεία μου, προσεγγίζω πάντα την μουσική από τη δική μου ματιά, βάζοντας τη δική μου ψυχή και την δική μου προσωπική ερμηνεία στα τραγούδια. Και αυτό γίνεται γιατί μόνο τότε καταθέτω την αλήθεια μου».

 

 

Tι ανησυχεί τον Χρήστο ως καλλιτέχνη και ως προσωπικότητα στην Ελλάδα του 2016; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

 

«Η αλήθεια είναι ότι δε με ανησυχεί σχεδόν τίποτα πια. Πιο μικρός, ήμουν ένας ρομαντικός Κεμάλ που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Όταν κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το κάνω, είπα ότι θα προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ότι θα είμαι έντιμος απέναντι σε μένα και στον κόσμο που με στηρίζει, θα τους δίνω χαρά, συγκίνηση και αν τα εισπράττουν όλα αυτά τότε θα ονειρευόμαστε παρέα. Ο κόσμος έχει σκληρύνει επικίνδυνα πια. Η Ελλάδα του 2016 έχει γίνει εγωκεντρική, ρατσίστρια, ακραία, άγρια. Σε οτιδήποτε πηγαίνει κόντρα με τα ‘’πιστεύω’’ μου, την αισθητική μου και την κοσμοθεωρία μου, απλά αδιαφορώ».

Tι αγαπάς και τι όχι σε σένα;

«Θα σου πω κάτι που θα ήθελα να έχω γιατί τα θετικά μου δεν τα ξέρω καλά. Θα ήθελα να είμαι περισσότερο φιλάνθρωπος. Να μπορώ να βοηθάω αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη επιβίωσης. Νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στη ζωή ενός ανθρώπου. Βέβαια ακόμα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αλλά είμαι πολύ καλός φίλος και προσπαθώ να βοηθάω ψυχολογικά πολύ κόσμο με πολλή κουβέντα και κατανόηση. Γιατί οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να μιλάμε, να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλο και τελικά να αγαπιόμαστε γιατί αυτό είναι η ουσία της ζωής».

 

Ο έρωτας λένε είναι μια κινητήριος δύναμη για όλους πόσο μάλλον για τους καλλιτέχνες. Τι  ρόλο έχει παίξει στη ζωή σου; ;Σε έχει πονέσει;Ποια μεγάλη τρέλα έχεις κάνει για έναν έρωτα;

«Ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα για όλους τους ανθρώπους πιστεύω. Έχει παίξει κατά καιρούς πολύ σημαντικό ρόλο και σε μένα. Και έχω πονέσει και έχω πέσει στα πατώματα κάνοντας ακραία πράγματα. Κάποια συγκεκριμένη τρέλα δεν μπορώ να θυμηθώ αυτή τη στιγμή.  Όμως νομίζω ότι κάποιος αξίζει τον έρωτα μόνο όταν τα βρει πολύ καλά με τον εαυτό του χωρίς να περιμένει από τον άλλον κάτι. Δεν υπάρχει το άλλο μισό. Υπάρχουν δύο ολόκληρα που μαζί γίνονται το απόλυτο».

Γράφεις μουσική. Τι θέλεις να κάνεις ως συνθέτης;

 

«Γράφω από πολύ μικρός μουσική. Είχα φαντασία από παιδί και έχω γράψει πολλά τραγούδια. Όμως είμαι ερασιτέχνης ως συνθέτης. Πιο πολύ γράφω για μένα. Εκτός κι αν μου βγει κάτι που αισθάνομαι ότι αφορά σε περισσότερο κόσμο. Προς το παρόν, φτιάχνω έναν δεύτερο δίσκο με το συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου. Αυτή την περίοδο είμαστε στο στούντιο και προετοιμάζομαι για ένα δεύτερο άλμπουμ. Ίσως έχω και κάποια δικά μου τραγούδια. Θα δούμε».

Επόμενα σχέδια

 

«Στις 22 Ιουνίου, θα έχω τη χαρά να συμπράξω με την μουσική ομάδα του Αρσακείου Πατρών, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στην ημέρα αποφοίτησης των παιδιών. Επίσης, κάποιες εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι που όμως δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμες.

Σίγουρα, μπορώ να πω ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ξαναβρεθώ στην Πάτρα με μία παράσταση έκπληξη. Λεπτομέρειες σε 2 μήνες».

 

Who is who

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος είναι Έλληνας τραγουδιστής. Γεννήθηκε στην Πάτρα (15/08/1985). Υπήρξε ο κύριος ερμηνευτής του συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρουδή κατά την περίοδο 2010 - 2012, κάνοντας πολλές μουσικές παραστάσεις κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, συμμετείχε στο άλμπουμ του συνθέτη με τίτλο ''Στου χρόνου τις καταπακτές'' (14/10/2011, Protasis music).

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές (Γιάννης Σπανός, Ελένη Βιτάλη, Μίλτος Πασχαλίδης, Ευρυδίκη, Γιώτα Νέγκα, Ηρακλής Βαβάτσικας, Μόρφω Τσαϊρέλη κ.α.).

Πήρε μαθήματα μουσικής από το ωδείο ''Paganini'' στην Πάτρα (φωνητική, κιθάρα, σολφέζ, θεωρία της μουσικής, αρμονία). Το Μάιο του 2014 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο ''Προορισμός'' (24/05/2014, PhonographMusic).

Πραγματοποιεί συχνά δικές του μουσικές παραστάσεις με τραγούδια από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 19 του χρόνια. Τα πρώτα χρόνια εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, μουσικές σκηνές καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις της πόλης του. Το 2009 εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος στην Αθήνα. Εν συνεχεία, παρακολούθησε 2ετές σεμινάριο μουσικής και φωνητικής εξερεύνησης με καθηγητές τον Παναγιώτη Μάργαρη, την Αναστασία Μουτσάτσου και την Ελένη Πέτα. Έκανε μαθήματα φωνητικής με την υψίφωνο της λυρικής σκηνής Αθηνών Δέσποινα Κάτσαρη.

Στην γενέτειρά του πόλη, την Πάτρα έχει εμφανιστεί:

Στο Royal Theater με την παράσταση ‘’Έρωτα, εσύ..’’ / 2016

Στα θέατρα ‘’Αγορά’’ και ‘’Επίκεντρο+’’ με την παράστασή του ‘’Προορισμός’’ / 2014 – 2015

Με την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών – αφιέρωμα στους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη / 2015

Στο θέατρο ‘’Λιθογραφείον’’ με την Πατραϊκή Μαντολινάτα / 2015

Στην μουσική σκηνή ‘’Αίγλη’’ με την παράσταση ‘’Γραμμές των οριζόντων’’ /2008

Στο ιστορικό ‘’Χάραμα’’ / 2007

Κ.α.

 

info

 

Ερμηνεύουν εκτός από τον  Χρήστο Κωνσταντόπουλο και η Μαρία Ρούτση.

Οι καλλιτέχνες πλαισιώνονται από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Αντηχώκαι από μουσικό σύνολο το οποίο αποτελείται από τους :

Μαριλένα Σουρή Πιάνο, Μαρία Γούτου Βιολί, Αντώνη ΑλατάκηΒιολοντσέλο,

Δημήτρη Μακρή Κιθάρα, Μιχάλη Δάρμα Κοντραμπάσο, Ντίνο ΚακόΚρουστά

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Μέλπω Βικάτου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 8:30μμ  στο Royal Theater, Ακτή Δυμαίων 53 (Πρώην Πτωχοκομείο).

Τιμή εισιτηρίου κανονικό 10 Ε, φοιτητικό- ανέργων 8 Ε.

Προπώληση: Γωνιά του Βιβλίου (Αγ Νικολάου 32) – Discover your way(Πατρέως 30).

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight