Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Tedx Patras, ο Μπάμπης Κουλούρας και η ομάδα του μάγεψαν τους Έλληνες της Πόλης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Tedx Patr...

θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από την περιήγησή του στον κόσμο, με τον Καβάφη και τον Γκάτσο, στις 6 αύριο το απόγευμα

Λίγο πριν έρθει στην Πάτρα για να ανέβει στη σκηνή του Royal Theater προσκεκλημένος του Tedx Patras, ο Μπάμπης Κουλούρας, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία του από την περιγήγησή του στον κόσμο με τον Καβάφη και τον Γκάτσο στις 6 αύριο το απόγευμα, επισκέφθηκε με την περίφημη ομάδα του την Κωνσταντινούπολη, όπου έδωσε τρεις  μοναδικές παραστάσεις, μαγεύοντας τους Έλληνες της Πόλης, που εξακολουθούν να κρατάνε μέσα τους ένα κομμάτι αυτής της, γεμάτης δικές μας μυρωδιές, ανατολής.

Οι Συριανοί παρουσίασαν το φημισμένο τους αφιέρωμα στον Αλεξανδρινό ποιητή΄΄Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ’’την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ της Χάλκης, στη Μεγάλη Αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, η οποία κοσμείται από φωτογραφίες Πατριαρχών, Μεγάλων Ευεργετών, Ηγουμένων , Σχολαρχών και καθηγητών της Σχολής και της Ιστορικής Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδας.  Την παράσταση παρακολούθησαν ο Ηγούμενος της Μονής, Σχολάρχης και Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, ένας λαμπερός Ιεράρχης και πνευματικός άνδρας , καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ιερείς της Μονής της Αγίας Τριάδας και Έλληνες κάτοικοι της Χάλκης. Οι καλλιτέχνες από τη Σύρο απήγγειλαν και τραγούδησαν με background το αριστουργηματικό τέμπλο της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣΚΑΜΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Μετά το τέλος του αφιερώματος ο Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρος μίλησε εγκωμιαστικά για τους Συριανούς καλλιτέχνες και συνέδεσε την κατάθεση ψυχής που δίνουν οι ιερείς μπροστά στο Ιερό Βήμα με την κατάθεση ψυχής που έδωσαν τα παιδιά της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ. Για να εκφράσει δε την ευαρέσκειά του για το αισθητικό αποτέλεσμα της εκδήλωσης απένειμε στον Μπάμπη Κουλούρα και στα παιδιά της Ομάδας την ανώτερη τιμητική διάκριση της Σχολής: το Μετάλλιο της Αγίας Τριάδας. Οι Συριανοί καλλιτέχνες με τη σειρά τους παρέδωσαν στο Μητροπολίτη δώρο από το φίλο του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β’, γκραβούρες του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, τα βιβλία του Αλέξανδρου Γεννάδιου για τη μουσική, λουκούμια, χαλβαδόπιτες και παστελλαριές. Στους ιερείς της Μονής παρέδωσαν λιβάνι και καρβουνάκια προσφορά του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 οι συντελεστές της ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ παρουσίασαν το αφιέρωμά τους στον ποιητή της ΑΜΟΡΓΟΥ στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Ο Μπάμπης Κουλούρας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό μας Πατριάρχης για την τιμή να παρευρεθεί για δεύτερη φορά σε παράστασή τους. Την παράσταση παρακολούθησαν: η διευθύντρια της Σχολής κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου, καθηγητές, μαθητές καθώς και οι Ομογενείς μας πρόεδροι των ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης και Μόντρεαλ προσκεκλημένοι από τον Πατριάρχη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρακολούθησε με προσήλωση την παράσταση για το Νίκο Γκάτσο, χειροκρότησε με ενθουσιασμό και στο τέλος της σηκώθηκε και μίλησε συγκινημένος περισσότερο από 15 λεπτά για την παράσταση και τους συντελεστές, για το έργο του ποιητή και για την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Συριανοί για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.

Ο Μπάμπης Κουλούρας μετέφερε στον Πατριάρχη  ήνυμα κι’ ένα μπουκάλι παλιό κρασί από τον πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος , τ. Επίσκοπο Καθολικών Σύρου κ.κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, ως αντίδωρο για το Σταυρό που του χάρισε ο Πατριάρχης στη Μυτιλήνη, γκραβούρες του Δήμου, τα βιβλία για τη μουσική του αλησμόνητου γιατρού Αλέξανδρου Γεννάδιου, το dvd με το οδοιπορικό στην Ειδομένη και το ημερολόγιο του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης. Η διευθύντρια της Σχολής κ. Βικτωρία Λαιμοπούλου χάρισε στους Συριανούς καλλιτέχνες ένα μεγάλο πίνακα με τη φωτογραφία της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ενώ εκείνοι της ανταπέδωσαν δώρα και αναμνηστικά από τη Σύρο. Οι Ομογενείς θεατές κάλεσαν την Ομάδα της Σύρου να δώσει παραστάσεις σε Μόντρεαλ και Νέα Υόρκη. Οι καθηγητές της Σχολής κ. Κώστας Κυρατσόπουλος και Γιάννης Γιγουρτσής συνετέλεσαν τα μέγιστα στην προετοιμασία, διοργάνωση της εκδήλωσης και στην υποδοχή της Ομάδας.

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 οι συντελεστές της ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ μετέβησαν στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στη Χαλκηδόνα, όπου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμά τους στον ΚΑΒΑΦΗ στο επιβλητικό κτίριο της εκεί Ελληνικής Κοινότητας. Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί Έλληνες αλλά και Τούρκοι φίλοι του Καβάφη. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Γιώργος Στεφανόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου ΙΣΙΚ της Τουρκίας, κλείνοντας την εκδήλωση είπε ότι δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πήγαινε να δει ένα τόσο ποιοτικό θέαμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight